Головна » 2019 » Травень » 13 » Націоналісти вийдуть патрулювати Мукачево для профілактики сепаратизму

Націоналісти вийдуть патрулювати Мукачево для профілактики сепаратизму

  Зараз багато людей справедливо обурені тим, що президентом став комік, який не має чіткого уявлення про те, як захищати Україну та ефективно протистояти Путіну. Зокрема занепокоєння ветеранів АТО, їх командирів та звичайних патріотів можна зрозуміти, бо доля всього, що було завойовано кров'ю і потом бійців, тепер в руках російськомовного головнокомандувача та його команди, яка ще повинна буде довести свій професіоналізм.

У той же час вороги України радіють не стільки обранню Зеленського, скільки самому факту перехідного періоду, коли влада фізично не зможе оперативно реагувати на військові чи сепаратистські провокації на південному сході та в інших прикордонних регіонах. Зе-командою вже анонсовані глобальні зміни в СБУ та ГПУ, які також надовго ускладнять їх роботу.

На тлі всезагальної невизначеності серед патріотів, які не знають, як реагувати на масштабне перезавантаження влади, приємно стежити за конкретними діями хлопців з С14, які не на словах, а на справі вирішили зробити свій внесок у підвищення обороноздатності країни в настільки ризикований для неї післявиборчий період.

С14 створює власний штаб в Мукачеві для захисту державного суверенітету та запобігання сепаратистським проявам. Головні побоювання у патріотів викликають русинські діячі, які хочуть використати відставку Геннадія Москаля та зібрати декілька мітингів з вимогою надати автономію Закарпаттю. І з цими побоюваннями можна погодитися, бо русини насправді помітно активізувалися в останні місяці. Наприклад, міжнародний центр "Матиця русинів" розташований в Росії, вже заявляв про невизнання результатів президентських виборів в Україні, звертався до міжнародних структур зі скаргою про незаконність внесення в список виборців кількох тисяч русинів і те, що деякі русинські активісти в самому Ужгороді активно лобіюють перейменування Закарпатської області у "Підкарпатську Русь".

В принципі, наявність десятка русинських організацій, які мріють про автономію та користуються підтримкою з Європи та Росії - серйозна причина для занепокоєння. Патрулювання вулиць та площ у Мукачеві, блокування заходів русинів - це досить непогана профілактика сепаратизму у порівнянні з паперовою боротьбою з тероризмом місцевих аморфних СБУшників. Так що ініціативу активістів С14 треба всіляко підтримувати та використовувати їхній досвід в інших регіонах. Поки влада оговтується після виборів, країна як ніколи має потребу в захисті з боку патріотів.


За матеріалами: Новини сьогодні
13-05-2019
nowyny.com/
Додав: dmvivcharyuk
Коментарі: 0
Переглядів: 1502

Коментарі

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]