Головна » 2013 » Липень » 3 » Надмірна близькість згубна для відносин?

Надмірна близькість згубна для відносин?

  Надмірна близькість згубна для відносин?

Занадто близькі відносини, так само як і мало емоційні, можуть стати причиною серйозних проблем між партнерами і подружжям.

Як вважають вчені з університету Колумбії, США, для побудови успішних відносин необхідно досягти найбільш зручного для обох партнерів ступеня близькості.


«Наше дослідження показало, що люди, спраглі дуже близьких відносин, і люди, які мріють зберегти дистанцію, ризикують мати проблеми у відносинах. Якщо ви хочете, щоб ваш союз був здоровим і дарував вам радість, дуже важливо знайти ідеальну ступінь близькості зі своїм партнером », - зазначив керівник дослідження, професор психології Девід Фрост (David Frost).

У дослідженні взяли участь більше 700 чоловіків і жінок. Учасники заповнювали анкети з питаннями про ступінь своєї близькості з партнерами, про задоволеність стосунками, відданості їм, думках про розлучення і симптомах депресій.

Як виявилося, занадто велику емоційну дистанцію у відносинах відчували 57% чоловіків і жінок. Дослідники також виявили, що 37% учасників були задоволені рівнем інтимності у відносинах, а 5% вважали їх занадто близькими.

Розрив між ступенем близькості у відносинах і бажаним рівнем близькості був пов'язаний з низькою якістю відносин і підвищеним ризиком депресій, незалежно від того, чи відчували люди себе занадто близькими, або недостатньо близькими зі своїми партнерами. Таким чином, негативний ефект був не наслідком ступеня близькості, а результатом невиправданих очікувань.

За час дослідження ставлення налагодилися між тими, хто знизив планку своїх очікувань. У таких випадках, у партнерів поліпшувалося психічне та емоційне здоров'я. Якщо ж пари не знаходили задоволення всіх рівень близькості, вони були більш нещасливі і з більшою часткою ймовірності розходилися.

Результати дослідження були опубліковані в журналі Personality and Social Psychology Bulletin.

За матеріалами: Новини сьогодні
03-07-2013
nowyny.com/
Додав: adminA
Коментарі: 0
Переглядів: 11219

Коментарі

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]