Головна » 2012 » Грудень » 3 » Найбільш забруднені морепродукти

Найбільш забруднені морепродукти

Американські фахівці з Центру  профілактики і контролю за розповсюдженням захворювань у черговому керівництві по збереженню здоров'я опублікували список найбільш забруднених морепродуктів світового океану. Особливо не рекомендуються вони для вживання вагітними жінками.

1. Американський вугор

Також називається жовтий або срібний вугор - риба, яку дуже часто використовують як інгредієнт для приготування суші або ролл. Небезпечна в першу чергу остільки, оскільки містить велику кількість поліхлорованих біфенілів та ртуті.

2. Ікра

Білуги і осетрова ікра згідно з дослідженням також містить у собі велику кількість забруднюючих речовин. Причому сама риба може бути безпечна для вживання, в той час як її ікра ні - в ній шкідливі речовини накопичуються з часом.

3. Атлантичний блакитний тунець

Тунець - це вид риби, який є найбільш сприйнятливим до ртуті. З незрозумілої причини в їх організмі вона скупчується найбільше. При цьому атлантичний блакитний тунець - це рекордсмен по аналогічному показнику серед самих тунців. Через ртуть це найбільш забруднена риба у світі.

4. Помаранчевий австралійський йорж

Проблема в тому, що сьогодні весь світовий океан забруднений, і всі види риби в тій чи іншій мірі забруднені. Однак період дозрівання у різних риб є різним, і деякі просто не встигають зібрати у своєму організмі достатню кількість шкідливих речовин, щоб нашкодити здоров'ю людини. Австралійський йорж - дуже відомий в Європі делікатес, однак період його дозрівання варіюється в межах від 20 до 40 років, і за цей час він може стати практично отруйним.

5. Акула

Споживаючи інших заражених риб, також сама стає зараженою. Якщо більшість риб є сприйнятливі всього до 3-4 хімікатів з світового океану, то чим може бути забруднено м'ясо конкретної акули не буде знати ніхто. Вона може бути забруднена абсолютно всім.

6. Атлантичний лосось

Згідно ряду останніх досліджень в останні роки у світі зростає популяція генетично модифікованого австралійського лосося. Змінений в лабораторії в якості експерименту він був випущений в море і успішно розмножується. Шанси того, що Вам на стіл потрапить саме ГМО-лосось будуть зростати з кожним роком.


За матеріалами: Новини сьогодні
03-12-2012
nowyny.com/
Додав: adminA
Коментарі: 0
Переглядів: 11696

Коментарі

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]