Головна » 2013 » Травень » 16 » Найбільше солоне озеро Солотвина злилося під землю

Найбільше солоне озеро Солотвина злилося під землю

Нещодавно, найбільше із солоних озер смт.Солотвино, що в Тячівському районі, обміліло більш ніж на 5 метрів. Скоріш за все вода знайшла собі шлях до підземних карстових утворень. Озеро «Кунігунда» утворилося на місці соляної копальні ще в 1902 році. Площа поверхні складала близько 800 м², а глибина 1-8 метрів. Ось так воно виглядало ще кілька років тому:

Наразі ж тільки місцями озеро сягає 1-2 метри. Проте, за словами місцевих жителів, такий спад води відбувається не вперше. Кунігунда наповнювалася за рахунок дощової води та перекачування ропи з шахт, розміщених поблизу. Які заходи вживатимуть власники турбаз для відновлення свого джерела прибутку зараз, поки що невідомо.

Сусідні туристично-оздоровчі комплекси працюють у звичайному режимі. Менші озера та басейни з солоною лікувальною водою, розміщені поруч, функціонують як і раніше. На берегах обмілілої Кунігунди можна зустріти туристів, що оглядають місце як нову екзотичну атракцію. «Ми з друзями відпочиваємо тут щороку. Коли приїхали були трохи вражені тим, що побачили. Ходимо і фотографуємося, наче на поверхні Місяця»


За матеріалами: Новини сьогодні
16-05-2013
nowyny.com/
Додав: adminA
Коментарі: 0
Переглядів: 12039

Коментарі

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]