Головна » 2017 » Вересень » 4 » Найбільший гастрономічний фестиваль Закарпаття - «Гуцульська бриндзя»

Найбільший гастрономічний фестиваль Закарпаття - «Гуцульська бриндзя»

  ХVІI гастрономічний фестиваль-ярмарок ,,Гуцульська бриндзя” відбувся 3 вересня у місті Рахів

У 2000 році на базі Квасівської територіальної громади, яка виборола міжнародний гранд проекту розвитку гірських населених пунктів, за рішенням районних органів влади, за ініціативи Карпатського агентства регіонального розвитку, а також за сприяння міжнародних фундацій, був започаткований фестиваль-ярмарок „Гуцульська бриндзя”. З 2002 року він щороку проводиться в м. Рахів, а з 2007 року — набув статусу районного фестивалю-ярмарку.

Гуцульська бриндзя” є найбільшим гастрономічним фестивалем, що проходить у Закарпатті. Традиційно свято починається з мелодій трембіт, мандолін і дримб, виступів музик та співаків. Фестиваль бриндзі має ключову перевагу — демонструє свою автентичність, справжні традиції гуцулів-полонинників, їх ремесло побут та гостинність. Гуцули щиро діляться всім цим з численними гостями, в чому ви переконаєтесь на святі.

Туристи та гості фестивалю залюбки купують традиційний сир-бринзу, що споконвіків виробляється на полонинах, сувеніри, вироби, що зроблені із шерсті баранів, а також смакують легендарні бануш, голубці, бограч та ще багато інших гуцульських смаколиків, які готували у колибах громад населених пунктів Рахівщини просто неба.
Щорічно фестиваль-ярмарку відвідує понад 30 тисяч гостей з різних куточків України та світу.

Під час фестивалю громади сіл, селищ і міста змагалися в номінаціях:
— найкраща продукція вівчарства;
— краща громада Рахівщини;
— найкращі газда і газдиня садиби;
— народно-музичне мистецтво;
— роботи народних умільців;
— кращий ватаг;
— найсмачніші гуцульські страви.

Цьогоріч на Гуцульській бриндзі організатори фестивалю здивували гостей оригінальним і вражаючим дійством — ,,Корбач-шоу”, яке провели вперше.

Корбач, це не тільки батіг, а звуковий інструмент, талісман пастухів. Вони часто між собою демонструють свою майстерність, цілком серйозно трактуючи ,,пуканє”, як мистецтво звуку.


За матеріалами: Новини сьогодні
04-09-2017
nowyny.com/
Додав: adminA
Коментарі: 0
Переглядів: 1874

Коментарі

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]