Головна » 2006 » Лютий » 15 » Небезпечне карантинне захворювання голландських хризантем

Небезпечне карантинне захворювання голландських хризантем

При проведенні фітосанітарної експертизи зрізу голландських квітів, фахівці Центральної науково-дослідницької карантинної лабораторії виявили карантинне захворювання – білу іржу хризантем. Загальна кількість заражених квітів склала 1250 штук, які наразі знищені.

Імпортна рослинна продукція прибула до пункту карантину рослин «Мартусівка» 12 березня. В результаті проведених експертиз, на зрізі хризантем було виявлено білу іржу хризантем – карантинну для України хворобу, повідомляє ІА AgroNews.

Заражений вантаж надійшов на адресу однієї з фірм Київської області і призначався для реалізації в роздрібній торгівлі. Загальна кількість заражених квітів склала 1250 штук, які були спалені.

Біла іржа хризантем - це карантинне захворювання, яке вражає хризантеми. Особливо уразливими є сорти, які культивуються садівниками та широко вирощуються як в приватних теплицях, так і в промисловому квітникарстві.

До 1963 року розповсюдження хвороби у світі обмежувалося Китаєм і Японією. Однак зараз хвороба поширилась і на територію Європи.


За матеріалами: Новини сьогодні
15-02-2006
nowyny.com/
Додав: adminA
Коментарі: 0
Переглядів: 13013

Коментарі

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]