Головна » 2019 » Січень » 27 » Небезпечну харчову добавку з обігу вилучають на Прикарпатті

Небезпечну харчову добавку з обігу вилучають на Прикарпатті

До Державної служби України з питань безпечності харчових продуктів та захисту споживачів надійшло інформаційне повідомлення системи RASFF від 11 лютого стосовно виявлення 2,4-дінітрофенолу (ДНП) в харчовій добавці, що експортується із Великобританії (імпортер Transpharm Trading) до окремих держав - членів ЄС, і в тому числі України.

Головне управління Держпродспоживслужби в Івано-Франківській області попереджає операторів ринку, які здійснюють обіг зазначеної вище добавки, про необхідність вилучення її з обігу та письмове інформування про виявлену невідповідність у строк не більше двох робочих днів компетентний орган, що передбачено частиною 3 статті 20 Закону України "Про основні принципи та вимоги до безпечності та якості харчових продуктів".
  Звертаємо увагу споживачів, що вони мають право отримати інформацію про харчовий продукт; усі харчові продукти, що перебувають в обігу на території України, повинні маркуватися державною мовою (ст. 39 Закону України "Про основні принципи та вимоги до безпечності та якості харчових продуктів").


За матеріалами: Новини сьогодні
27-01-2019
nowyny.com/
Додав: admin
Коментарі: 0
Переглядів: 1588

Коментарі

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]