Головна » 2016 » Грудень » 1 » Нємцову в останні роки життя постійно погрожували- Яшин

Нємцову в останні роки життя постійно погрожували- Яшин

Російський політик Борис Нємцов в останні роки життя регулярно отримував погрози на свою адресу.

Про це заявив на засіданні суду, який розглядає справу про вбивство Нємцова, співголова партії "Парнас" Ілля Яшин, передає ресурс "Медуза".

"Нємцов був постійно об'єктом різних погроз, всі вони були пов'язані з його професійною і політичною діяльністю... Сенс цих погроз був у тому, що якщо ти не припиниш свою політичну діяльність, то тебе можуть просто вбити", - сказав Яшин.

Вказується, що Нємцов неодноразово звертався до правоохоронних органів.

За словами опозиціонера, джерелом можливої небезпеки Нємцов вважав керівництво Чечні.

"Серйозно Нємцов побоювався тільки одну людину - Рамзана Кадирова. Він вважав, що представники республіки не підкоряються російським законам і можуть робити, що хочуть", - повідомив Яшин.

Довідка. Путін, Золотов, Кадиров та загибель Нємцова

Нємцова було застрелено вночі проти 27 лютого 2015 року під час прогулянки по Червоній площі у Москві. Він тоді працював над дослідженням, присвяченим російському збройному вторгненню на територію суверенної України, у тому числі за участю "кадировців". Зокрема, 2014 року з'явилися документальні свідчення створення на окупованій території Донбасу окремого чеченського батальйону "Смерть", який було сформовано з ветеранів проросійських силових структур Чечні. Члени цього батальйону брали участь у боях за Іловайськ й Донецький аеропорт.

25 липня суд у Москві почав слухати справу про його вбивство, обвинуваченими у якій проходять п'ятеро вихідців з Чечні та Інгушетії. Справу про вбивство Нємцова вирішено розглядати за участю присяжних.

Окрім названих вище осіб у справі фігурують також кадировські офіцери Руслан Геремеєв й убитий під час затримання Шаванов. Слідство вважало колишнього бійця батальйону "Північ" МВС Чечні Мухудінова "замовником" й одним з "організаторів" вбивства. Його оголошено у міжнародний розшук, розслідування кримінальної справи стосовно нього виділено в окреме провадження.

Згідно з оприлюдненою опонентами Кремля експертною доповіддю, до вбивства Нємцова є безпосередньо причетним де-факто багаторічний шеф особистої служби безпеки Володимира Путіна, а нині головнокомандувач військ Національної гвардії Російської Федерації генерал армії Золотов (так само як і Путін з 70-х років працював у Ленінградському КДБ; один з провідних представників владного нині в РФ клану "пітерських чекістів") й маріонетковий керівник Чечні Рамзан Кадиров. З аналогічними заявами також виступили "Новая газета" та політолог Андрій Піонтковський.


За матеріалами: Новини сьогодні
01-12-2016
nowyny.com/
Додав: adminA
Коментарі: 0
Переглядів: 1818

Коментарі

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]