Головна » 2013 » Січень » 12 » Незліченні скарби були знайдені в Криму в фортеці Артезіан

Незліченні скарби були знайдені в Криму в фортеці Артезіан

Археологи виявили незліченні скарби, заховані відчайдушними жителями міста у фортеці Артезіан під час облоги римською армією близько 2000 років тому. Сотні бронзових монет, а також різні ювелірні вироби із золота, срібла та бронзи були знайдені під древньою фортецею в Криму.

Вчені вважають, що скарби були спішно заховані багатими людьми, які переховувались від напавших на місто римських легіонів.

За словами Миколи Винокурова, професора Московського державного педагогічного університету, «фортеця була обложена, і багаті люди із сусіднього району намагалися сховатися в ній від римлян і заховали свої багатства, так як знали, що ніхто не виживе після штурму фортеці».

Під час облоги і падіння фортеці в 45 р н. е. Артезіан був частиною Боспорського царства, в якому почалося суперництво між двома братами. Старший, Мітрідат VIII, хотів домогтися незалежності від Римської імперії, в той час як його молодший брат Котіса хотів зберегти все, як було.

Римські солдати незабаром прибули, щоб підтримати наміри Котіса отримати престол. Вони встановили свій режим в столиці Боспорського царства і спалювали всі поселення, контрольовані його братом, в тому числі і Артезіан



За матеріалами: Новини сьогодні
12-01-2013
nowyny.com/
Додав: adminA
Коментарі: 0
Переглядів: 11316

Коментарі

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]