Головна » 2018 » Квітень » 5 » Нові обставини, які стали відомі у справі про отруєння Скрипаля у Британії прокоментували

Нові обставини, які стали відомі у справі про отруєння Скрипаля у Британії прокоментували

У справі про отруєння екс-шпигуна Сергія Скрипаля та його доньки Юлії в Солсбері усі докази свідчать про причетність Росії.

Про це заявив міністр з питань безпеки Великої Британії Бен Воллес, повідомляє Вloomberg, інформує Укрінформ.

"Немає жодних сумнівів, що ми знайшли нервово-паралітичний газ, який був ідентифікований як виготовлений, ми переконані, в Росії, і ми вважаємо, що нервово-паралітичний газ типу "Новічок" може бути виготовлений лише державою", - сказав він.

За словами Воллес, немає жодних сумнівів що за отруєнням Скрипаля стоїть Росія.

"Ми можемо сказати, що всі дороги ведуть до Росії, ми не маємо жодних сумнівів, що за цим стоїть російська держава", - наголосив він.

Як повідомлялося раніше, британські спецслужби вважають, що змогли встановити місце, де була виготовлена нервово-паралітична речовина "Новічок", яку застосували у Солсбері.

Йдеться про таємну лабораторію в Росії. Як повідомлялося, 4 березня у британському місті Солсбері були отруєні колишній подвійний агент, екс-полковник ГРУ Сергій Скрипаль і його дочка Юлія.

Прем'єр-міністр Великої Британії Тереза Мей заявила, що відповідальність за отруєння, найімовірніше, лежить на Росії.

Вона також повідомила, що потерпілі були отруєні нервово-паралітичною речовиною групи "Новічок", розробленою ще в СРСР.

Близько 30 країн, а також НАТО вирішили вислати російських дипломатів у відповідь на застосування Росією бойової хімічної речовини у Британії.

 


За матеріалами: Новини сьогодні
05-04-2018
nowyny.com/
Додав: adminA
Коментарі: 0
Переглядів: 1642

Коментарі

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]