Головна » 2019 » Січень » 27 » Новий циклон зі снігопадами накриє Україну

Новий циклон зі снігопадами накриє Україну

Упродовж дня 26 січня та в ніч на 27-ме в Україні спостерігалися сильні снігопади. За добу випало в середньому 5-12 сантиметрів снігу. Негода ускладнила рух транспорту і частково паралізувала аеропорт Харкова.

Снігопад суттєво погіршив ситуацію на дорогах країни. В "Укравтодорі" зазначили, що приріст снігу спостерігається у Київській, Сумській, Черкаській, Чернігівській, Луганській, Полтавській, Харківській, Вінницькій, Кіровоградській, Миколаївській, Одеській, Житомирській, Тернопільській і Чернівецькій областях. У цих областях дороги залишаються засніженими, хоча дорожники стверджують, що затори на автошляхах державного значення відсутні.

Проїзд по всіх ділянках доріг державного значення забезпечений, заторів не зафіксовано. Для оперативного забезпечення проїзду дорогами державного значення, дорожніми організаціями задіяно до роботи 1337 одиниць техніки і 1801 робітник. Штаб з ліквідації наслідків надзвичайних ситуацій при "Укравтодорі" працює для координації дій Нацполіції, ДСНС і комунальних служб.

Негода вдарила і по Києву. Столичні комунальники звітують: щоб очистити дороги і тротуари міста, цілодобово прибирають сніг 383 одиниці спецтехніки та 30 бригад з ручного прибирання підприємств "Київавтодор". Дорожники наполегливо звертаються до водіїв із проханням не залишати свої машини поблизу вулиць і доріг, оскільки це створює значні перешкоди для роботи спецтехніки і затримує оперативне прибирання столиці від снігу.

Циклон, який вирував 27 січня, змінився іншим – на Сході й Півдні. Налипання мокрого снігу і перепад температур утворили ожеледь на автошляхах Миколаївщини, Полтавщини, Харківщини, Донеччини, Дніпропетровщини та Кіровоградщини. Крім ожеледиці, у більшості південних областей вранці спостерігався туман, пише УНІАН.

На території України знову очікується ускладнення погодних умов і новий циклон. Цього разу він буде без сильних морозів, але з сильними вітрами і мокрим снігом. У неділю його відчують у східних та північних областях, а з понеділка – в центральних.


За матеріалами: Новини сьогодні
27-01-2019
nowyny.com/
Додав: admin
Коментарі: 0
Переглядів: 1590

Коментарі

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]