Головна » 2012 » Серпень » 12 » Новий "доступний" житловий мікрорайон з’явився в Ужгороді

Новий "доступний" житловий мікрорайон з’явився в Ужгороді

"Ми вже запропонували для цієї програми 32 квартири загальною вартістю 11 млн. грн. або за ціною від 4,8 до 5 тис. грн. за 1 кв. м., — повідомив Євген Олійник, який нині очолює ТОВ «Проектно-будівельний комплекс». — Також будуємо житло на замовлення громадян і юридичних осіб (читай організацій — Авт.) вже 15 років."


— Суттєвим є такий момент, продовжує Євген Олійник. — Ми виконуємо без посередників повний комплекс робіт від землевідводу, збору техумов та проектування до функцій замовника, виготовлення товарного бетону і залізобетонних конструкцій на власному заводі (свого часу половину площ колишнього Ужгородського заводу ЗБВ викупили ми, а іншу половину одна словацька фірма) до здійснення всіх видів будівельних робіт, включаючи електропроводку, встановлення індивідуального опалення, сантехніки, виконуємо зовнішні оздоблювальні роботи (але без оздоблювальних робіт всередині квартир) та експлуатуємо будинки як житлово-експлуатаційна контора, бо хочемо спокійно дивитися людям в очі.
Дуже важливим є те, що всі договори між нашим товариством та інвестором (покупцем квартири) оформляються через нотаріуса і ще на стадії будівництва заносяться до Єдиного державного реєстру обтяжень майна і майнових прав. Оформлення права власності на мешканців (із технічними паспортами, витягами з реєстру) наші спеціалісти також здійснюють самі. Навіщо? Для того, щоб людина, котра купляє квартиру, не оббивала пороги таких бюрократичних контор, як інвентарбюро, а прийшовши до того ж нотаріуса, який посвідчував на стадії будівництва її договір з нашим ТОВ, через 15—20 хвилин отримала на руки всі потрібні документи й стала повноправним власником квартири.
Також суттєвим є і те, що людина не придбає, як мовиться, кота в мішку. Перед тим, як мати з нашим ТОВ стосунки, вона йде вибирати собі майбутню квартиру і, що важливо, по ходу будівництва сама може вносити допустимі в конструктивному ключі зміни у планувальне рішення квартири й тоді ми далі виконуємо роботи вже за погодженим із замовником проектом. Ось таким чином ми за 15 років, крім зведення бюджетних об’єктів, збудували на Закарпатті близько 450 квартир.

Це ви говорите про ті, що в с. Минай?

— Не тільки. Бо в минулі роки споруджували житлові будинки й в інших місцях, зокрема по вулиці Володимирській в Ужгороді. А що стосується комплексної забудови нашою фірмою екологічночистого соціально-побутового та житлово-торгового мікрорайону «Минай» (площа 5,5 га на межі м. Ужгород), то вона включатиме 17 п’ятиповерхових будинків з ліфтами й гаражами в цокольному поверсі (всього 430 квартир), дитсадок на 60 місць, торгово-побутовий та оздоровчий центри, паркову зону (1,5 га), інші об’єкти інфраструктури. З огляду на теперішню складну фінансово-економічну ситуацію в нашій державі роботи тут нам вистачить ще не на один рік. Останній 56-квартирний будинок у цьому мікрорайоні ми здали в експлуатацію в грудні торік. Нині тут, як ви бачили, на різній стадії будівництва знаходяться ще 3 будинки, які введемо в експлуатацію в ІУ кварталі нинішнього року й у 2013–му. А у вересні почнемо закладати фундамент наступного нового будинку, де вже проводяться підготовчі роботи.

Богдан Дубовий, газета "Новини Закарпаття”



За матеріалами: Новини сьогодні
12-08-2012
nowyny.com/
Додав: adminA
Коментарі: 0
Переглядів: 12323

Коментарі

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]