Головна » 2016 » Вересень » 1 » Обов'язкову реєстрацію собак запровадили у Львові запровадили

Обов'язкову реєстрацію собак запровадили у Львові запровадили

З 1 вересня у Львові набирає чинності рішення Міськради про реєстрацію домашніх тварин, при цьому обов'язковою є реєстрація собак. Послугу надаватимуть у Комунальній ветеринарній клініці "Лев", її вартість – 52 грн 63 коп. Про це повідомила директор ЛКП "Лев" Оксана Кошак, повідомляє ZIK.ua.

"У Львові стартує цивілізована практика, яка є нормою в багатьох країнах світу, – облік тварин. Перш за все - це додаткові інструменти для захисту домашніх тварин від жорстокої або безвідповідальної поведінки з боку власників. А також дієвий механізм для пошуку загублених тварин. Практично у всіх цивілізованих країнах реєстрація тварин є нормою суспільства, де поважають і виконують закони", - цитує видання зоозахисника Наталію Вишневську.

Після реєстрації вихованцеві видадуть спеціальний жетон, наявність якого буде обов'язковою під час прогулянок поза домом. Контроль виконання норми про реєстрацію собак поклали на поліцію. У разі, якщо правоохоронець вперше "затримає" собаку без жетона, його власнику буде винесене попередження, а далі – штраф у розмірі від 17 до 51 гривні.

У свою чергу реєстрація котів у Львові стане рекомендованою, але не обов'язковою процедурою.

Раніше у Львові відкрили перший в Україні пам'ятник ветеринара.

Його встановили на території Львівського національного університету ветеринарної медицини імені С.З. Гжицького, повідомляє ZAXID.NET.

За словами прес-секретаря ветеринарного університету Андрія Болкуна, вартість робіт становить 550 тисяч гривень. Ці кошти збирали працівники університету на благодійний рахунок 25 років.

"Композиція має три основних елементи: кінь, як пацієнт ветеринарного лікаря, поруч стоїть ветеринарний лікар і подає йому ліки у чаші. Він є даниною вдячності всім ветеринарним лікарям, які від 1784 року працювали у Львові і готували ветеринарних лікарів", - пояснили в університеті.

Авторами пам’ятника є львівський скульптор Юліан Савко та архітектор Іван Тимчишин.

Зовсім нещодавно повідомлялося про пса на прізвисько Путін, який чергує на передовій у зоні АТО і вміє виконувати команду "Помри!".   

 


За матеріалами: Новини сьогодні
01-09-2016
nowyny.com/
Додав: adminA
Коментарі: 0
Переглядів: 1873

Коментарі

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]