Головна » 2016 » Лютий » 8 » Одна з вражаючих туристичних родзинок на Закарпатті - молочний камінь. ФОТО

Одна з вражаючих туристичних родзинок на Закарпатті - молочний камінь. ФОТО

Молочний Камінь - карстова печера в Українських Карпатах. Загальна довжина печери становить 92 метра, об'єм - 63 квадратних метри.

У печері є кальцитові напливні форми - сталактити (розміщені навпроти входу). Печера знаходиться на північ від села Велика Уголька, Тячівського району Закарпатської області. Утворена в вапняковій скелі Молочний камінь, пише Україна туристична

Вхід у печеру оточений невисокими деревами бука, липи і в’яза. Над печерою росте буковий ліс із підліском із чорної бузини, жимолості пухнастої і плюща звичайного.

Промивні насичені карбонати кальцію, у яких утворилася печера, мають біле забарвлення й нагадують молоко. Звідси і походе назва печери. Вхід широкий і прямокутний, розміром 10 на 2,5 м, розташований з південного боку скелі. Завдяки цьому печера зсередини освітлена розсіяним денним світлом.

Печера Молочний камінь двоярусна, з двома ходами, що розходяться від входу. Короткий західний хід - глухий кут, а східний переходить у доволі просторий зал розміром 10 на 15 м і висотою до 15 м. Він з'єднаний вузьким коротким ходом ще з одним невеликим залом, в якому сезонно тече невеликий струмок. На висоті 10 метрів над першим залом розташований другий поверх печери, що веде вглиб масиву і закінчуються залом 5 на 10 м. У Молочному Камені виявлена стоянка давніх людей, що заселяли територію Карпат в пізньому палеоліті.

Під час археологічних розкопок знайдено багато предметів побуту давніх людей. Знахідки експонуються в Закарпатському краєзнавчому музеї (Ужгород) та Музеї екології гір та історії природокористування в Українських Карпатах (Карпатський біосферний заповідник). Печера Молочний Камінь легкодоступна.


За матеріалами: Новини сьогодні
08-02-2016
nowyny.com/
Додав: adminA
Коментарі: 0
Переглядів: 11105

Коментарі

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]