Головна » 2017 » Жовтень » 4 » Одностороннє рішення Каталонії про незалежність суперечить праву ЄС - Таяні

Одностороннє рішення Каталонії про незалежність суперечить праву ЄС - Таяні

Голова Європейського парламенту Антоніо Таяні заявив, що одностороннє рішення Каталонії щодо оголошення незалежності суперечить європейському правовому порядку та може спричинити небезпечне розділення.

Про це він заявив наприкінці дебатів, які відбулися у Європарламенті щодо ситуації в Каталонії у зв'язку з референдумом.

"Цей парламент (Європарламент - Ред.) закликає до мирних та глибоких роздумів, які будуть сприяти діалогу в Іспанії, поважаючи конституційні основи", - сказав він.

"Ніхто не вітає події, які відбулися в неділю, але односторонні рішення, включаючи оголошення незалежності від держави ЄС, суперечать європейському правовому порядку і можуть спричинити небезпечне розділення" - додав він.

Раніше повідомлялося, що віце-президент Єврокомісії Франс Тіммерманс закликав центральний уряд у Мадриді та регіональний уряд у Барселоні розпочати негайний діалог у зв'язку з ситуацією через каталонський референдум.

Нагадаємо, 1 жовтня в Каталонії пройшов заборонений Іспанією референдум про незалежність автономії.

За інформацією каталонської влади, близько 90% виборців висловилися за незалежність від Іспанії.

Глава уряду автономії Карлес Пучдемон заявив, що Каталонія проголосить незалежність від Іспанії протягом найближчих днів.

У Єврокомісії заявили, що, відповідно до Конституції Іспанії, проведений референдум у Каталонії - незаконний. І нагадали, що Каталонія опиниться за межами ЄС, якщо вийде зі складу Іспанії.


За матеріалами: Новини сьогодні
04-10-2017
nowyny.com/
Додав: adminA
Коментарі: 0
Переглядів: 1759

Коментарі

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]