Головна » 2015 » Лютий » 23 » Окупанти визнали, що 1500 їхніх бійців "зникли безвісти" під час штурму Дебальцевого

Окупанти визнали, що 1500 їхніх бійців "зникли безвісти" під час штурму Дебальцевого

У терористичній організації "ДНР" повідомили, що за час штурму Дебальцевого пропали безвісти 1500 їх бійців. Про це 21 лютого, на прес-конференції в Донецьку заявила так званий "уповноважений з прав людини в ДНР" Дар'я Морозова, передає сайт окупантів "Новости Донецкой республики".

Також вона додала, що полонених бойовиків в української сторони 580 осіб.

"Ніяких подробиць поки повідомити не можемо. Наших там 580 осіб, кожен день цей список поповнюється на 10-15 чоловік, ще 1500 людей зникли безвісти", - заявили вона.

Зазначимо, що окупанти вперше визнали такі колосальні втрати.

У свою чергу, спікер АТО Андрій Лисенко також повідомив, що з початку року українські воїни на Дебальцевському напрямку знищили 2911 терористів, 40 танків і 30 БТР.

Раніше в штабі АТО заявляли, що відступ бойовиків під Вуглегірськом (біля Дебальцевого- ред.) cтримували загороджувальні загони дивізії внутрішніх військ МВС РФ ім. Ф.Дзержинського.

Довідка

Згідно з Мінськими домовленостями, з 00.00 15 лютого в зоні АТО оголошений режим припинення вогню. Проте бойовики штурмували Дебальцеве (Донецька область), заявляючи, що вважають його "своєю територією".

17 лютого російсько-терористичні війська захопили частину Дебальцевого. При цьому ватажки бойовиків блокували в'їзд групи ОБСЄ в місто, що є грубим порушенням Мінських домовленостей.

18 лютого основні сили АТО в Дебальцевому з боями прорвалися з міста. Президент України Петро Порошенко повідомив, що це була "планова і організована операція".

За даними Генштабу, втрати українських сил при виході з міста склали 22 загиблих і 157 поранених, понад 90 потрапили в полон, 82 зникли безвісти.

19 лютого сили АТО повністю покинули місто.


За матеріалами: Новини сьогодні
23-02-2015
nowyny.com/
Додав: adminA
Коментарі: 0
Переглядів: 1986

Коментарі

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]