Головна » 2014 » Серпень » 29 » Олександр Сич: Разом із нацистською має бути засуджено і комуністичну диктатуру

Олександр Сич: Разом із нацистською має бути засуджено і комуністичну диктатуру

За визнанням злочинної суті нацистської диктатури з боку світової спільноти має логічно слідувати засудження диктатури й ідеології комунізму, навіть попри те, що більшовицька імперія вийшла переможцем із Другої світової війни.

Про це заявив Віце-прем'єр-міністр України Олександр Сич під час круглого столу «Закляті друзі. Нацизм і комунізм у розпалюванні ІІ світової війни (до 75-ї річниці пакту Ріббентропа-Молотова)», що відбувся 28 серпня 2014 року за підтримки Українського інституту національної пам’яті.

За словами урядовця, жодний статус переможця не може звільнити ні державу, ні її правителів від осуду та відповідальності за злочини перед людством. «Твердження, нібито переможців не судять, не витримує перевірки часом. Навіть держава-переможець, що є злочинцем, рано чи пізно звітуватиме перед судом історії та світовим співтовариством», - наголосив Олександр Сич.

На думку Віце-прем’єр-міністра, для постколоніальної держави, зокрема, України, важливо вірно розставити акценти у трактуванні історичних подій і подавати крізь призму власної точки зору, а не маніпуляцій російських істориків. «Історія складається не лише з переліку фактів, але й з їхнього трактування, що впродовж якогось часу нав’язується переможцями», - підкреслив урядовець.

«Ми маємо вірно розставити акценти у трактуванні результатів підписання пакту Ріббентропа-Молотова, його впливу на подальший перебіг історичних подій. Якщо українській історичній науці вдасться відновити справжній хід подій і процесів, ми зможемо відкрити світові, якими близькими є концептуальні підвалини нацизму і комунізму, виплекані на засадах тоталітаризму», - підсумував Олександр Сич.

Серед інших питань у рамках круглого столу обговорювалися питання реалізації угод між СРСР та Німеччиною, правової оцінки злочинів комунізму і нацизму, а також було презентовано збірник документів «СССР-Германия. 1939-1941. Документы и материалы о советско-германских отношениях с апреля 1939 г. по июнь 1941 г.».

 


За матеріалами: Новини сьогодні
29-08-2014
nowyny.com/
Додав: adminA
Коментарі: 0
Переглядів: 11186

Коментарі

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]