Головна » 2014 » Січень » 17 » Опозиція запрошує на Народне віче у "камуфляжі і касках"

Опозиція запрошує на Народне віче у "камуфляжі і касках"

Опозиційні депутати закликали українців зібратися на восьме за рахунком Народне віче на Майдані Незалежності у неділю, 19 січня. Про це, зокрема, зі сцени Майдану заявив лідер ВО "Свобода" Олег Тягнибок.

Тягнибок зазначив, що якщо влада щось забороняє, значить, цього вона найбільше побоюється, пише ЛігаБізнесІНФОРМ.

"А якщо вони цього бояться, значить, що ми повинні робити? Це ми і повинні робити. Вони кажуть приходити без касок, значить, ми всі повинні прийти в касках. Вони кажуть заборонити камуфляжну форму, значить, ми всі повинні прийти у формі. Вони говорять більше десяти не збиратися, значить, будемо збиратися. Ми повинні продемонструвати всією громадою, що це нелегітимно, це неконституційно. Пам'ятайте, громада і тільки громада сьогодні може реально чинити опір цій банді", - сказав Тягнибок.

Він також навів приклад громади Луцька, яка вийшла на вулицю з перевернутими портретами президента Віктора Януковича на підтримку активістки, яку збиралися судити за подібні дії.

"І їм нічого не було. Всіх не покараєш. Пам'ятайте, ми сильні тільки разом", - додав він.

Лідер "Свободи" також повідомив, що у п'ятницю три опозиційні парламентські фракції зберуться, щоб визначитися з діями в ситуації, що склалася і закликав 19 січня о 12:00 зібратися на чергове народне віче на Майдані.

Нагадаємо,16 січня регіонали з комуністами прийняли закони, що обмежують права мітингувальниківта дозволяють здійснювати заочне кримінальне провадження. Крім того, більшість прийняла скандальний законопроект про наклеп та законопроект про так званих "іноземних агентів".

Незважаючи на заяви опозиційних фракцій, в яких вона вимагає не підписувати та скасувати рішення Верховної Ради, ухвалені 16 січня, як такі, що прийняті з грубим порушенням вимог Конституції та Регламенту Верховної Ради, спікер Рибак передав на підпис президенту Януковичу.

За інформацією джерел ZN.UA Віктор Янукович вже встиг підписати п'ять законів.




За матеріалами: Новини сьогодні
17-01-2014
nowyny.com/
Додав: adminA
Коментарі: 0
Переглядів: 11154

Коментарі

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]