Головна » 2013 » Липень » 10 » Оптичний годинник обійшов по точності атомний

Оптичний годинник обійшов по точності атомний

  Оптичний годинник обійшов по точності атомний

Французькі вчені знайшли більш точний спосіб вимірювання часу. Ми в даний час використовуємо атомний годинник, який дозволяє робити відлік секунд досить точно, але тести альтернативних оптичних годинників показали, що вони є більш точними.

За словами вчених, годинники, які називаються оптичними, помиляються тільки на одну секунду кожні 300 млн. років. Справа в тому, що ми використовуємо обертання Землі для виміру часу, але наша планета обертається по-різному і деякі дні можуть бути коротше або довше, ніж інші. Атомні годинники виявилася набагато більш точними, коли були винайдені в 1960 році і використовували хмари атомів цезію для створення мікрохвиль, щоб змусити їх коливатися. На відміну від них, оптичні годинники використовують світло для збудження атомів стронцію.


Ще один вид годинників, який також знаходиться в розробці, це іонів годинник. Цей годинник втрачає всього лише одну секунду кожні кілька мільярдів років, але той факт, що вони спираються на іони, робить їх поки що недостатньо стабільними для масового використання.

За матеріалами: Новини сьогодні
10-07-2013
nowyny.com/
Додав: adminA
Коментарі: 0
Переглядів: 11627

Коментарі

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]