Головна » 2014 » Квітень » 5 » Орган, який буде боротися з корупцією, має очолити президент, - Чорновол. ВІДЕО

Орган, який буде боротися з корупцією, має очолити президент, - Чорновол. ВІДЕО

Уповноважений з питань антикорупційної політики Тетяна Чорновол переконана, що саме Президент України повинен очолити орган влади, який буде боротися з корупцією. Про це вона розповіла під час круглого столу щодо подолання корупції в Україні.

 
"Зараз в Україні баланс влади розподіляється так, що найменше повноважень у президента. Тому є сенс призначити керівником цього органу президента. По-перше, це відповідає балансу влади, по-друге, одна людина несе відповідальність, по-третє, президент є гарантом національної безпеки, а корупція у нас загрожує національній безпеці та навіть територіальній цілісності України", - підкреслила Чорновол.
Між ти вона підкреслила, що найголовніше питання полягає у тому, хто та яким чином буде призначати керівника служби по боротьбі з корупцією.
"Яким чином і хто буде призначати керівника цієї служби по боротьбі з корупцією? Конституція не дає можливості робити це через Парламент. Найлегше - це зробити призначення через Кабмін, але тоді це нівелює взагалі роботу цього органу, бо не може орган по боротьбі з корупцією призначатися і контролюватися виконавчою владою.
Кабмін - це орган колективний, відповідно там немає однієї особи, яка б понесла відповідальність, якщо проти служби по боротьбі з корупцією будуть застосовуватись якісь санкції. Проблематичне питання контролю, та не тільки призначення, але й зняття. Якщо не має такої можливості, то антикорупційний орган швидко перетвориться в корупційний.

Корупцію набагато важче подолати ніж її очолити, адже якщо зробити його недоторканим, то в нас з’явиться ще один орган, який буде очолювати корупцію в цій країні", - додала Чорновол.
 

За матеріалами: Новини сьогодні
05-04-2014
nowyny.com/
Додав: adminA
Коментарі: 0
Переглядів: 11236

Коментарі

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]