Головна » 2013 » Жовтень » 30 » Осінніх канікул в ужгородських школярів таки не буде

Осінніх канікул в ужгородських школярів таки не буде

В Ужгороді таки не буде осінніх канікул. Тиждень, упродовж якого школярі повинні були відпочивати восени перенесли на зимовий період. Зимові канікули триватимуть з 21 грудня по 12 січня. Таке рішення прийняв сьогодні Ужгородський міськвиконком на засіданні. Згідно з опитуванням батьків - 64% виступило за приєднання осінніх канікул до зимових, 32% - висловилися проти, повідомила начальник управління освіти міськвиконкому Оксана Бабунич.

Крім того, за словами мера Ужгорода Віктора Погорєлова, врахували побажання угорськомовних освітян. "Римо-католики вже не перший раз мене просять зробити канікули дітям, які святкують Рідзво раніше, ніж православні. Тому, вважаю, і для них це буде тільки в плюс", - сказав мер.
Як повідомляв раніше Zaholovok.com.ua мер запропонував вирішити питання канікул опитуванням батьків «На підставі опитування ми вирішимо, чи відміняти канікули чи продовжувати», - заявив мер.
Крім того, врахували думку медиків. За словами головного лікаря Ужгородської міської дитячої лікарні Єлизавтети Лях, для здоров'я дітей, все-таки краще перенсти канікули: "Так, зараз школярам психологічно важко сприйянти те, що канікули відмінили, бо вони їх планували. Однак, для їхнього здоров'я, все-таки, краще, щоб відпочинок перенесли, оскільки саме у зимній період спостерігається велика кількість випадків простудних заховрювань та ГРВІ. Карантини також завжди важко передбачити. Тому краще, щоб діти вчилися тепер, коли є низький відсоток захворюваності. Психологічну проблему можна владнати. Це залежить від батьків і вчителів", - сказала лікар.
"Усі заплановані на канікули позакласні заходи жодна школа не вдімінила. Усі екскурсії відбудуться чи вже відбулися. Крім того, ще раз наголошую, батьки завжди мають можливість написати заяву, у якій повідомити керівництво школи, що дитина буде відстуня у навчальному закладі через відповідні причини. Таку можливіть для батьків ніхто не відміняв", - додала начальник міського управління освіти Оксана Бабунич. 

За матеріалами: Новини сьогодні
30-10-2013
nowyny.com/
Додав: adminA
Коментарі: 0
Переглядів: 11283

Коментарі

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]