Головна » 2024 » Лютий » 23 » Пам’ять українців, які загинули через вторгнення росії, вшанував сейм Польщі

Пам’ять українців, які загинули через вторгнення росії, вшанував сейм Польщі

До других роковин широкомасштабного вторгнення росії на Україну польський Сейм ухвалив постанову про вшанування пам'яті жертв російської агресії та закликав притягнути до відповідальності винних.

Відповідний документ розміщений на сайті Сейму Республіки Польщі.

"Приєднуючись до болю сімей, які втратили своїх близьких під час бойових дій, Сейм Республіки Польща віддає шану всім воїнам, які загинули, захищаючи Україну, та вбитим мирним жителям", — йдеться у повідомленні.

У постанові польський Сейм засуджує дії російської влади та звертається до Міжнародного кримінального суду з проханням притягнути до відповідальності винних у всіх воєнних злочинах, скоєних проти українського народу.

"Усвідомлюючи, що Україна не лише захищає свої кордони, а й зупиняє російський імперіалізм, Сейм Республіки Польща висловлює свою вдячність і подяку за мужність і хоробрість українського народу та тієї частини міжнародної спільноти, яка підтримує його оборонну діяльність", — йдеться у повідомленні.

У ухваленій резолюції депутати також зазначили, що "від долі України сьогодні залежить доля Польщі та Європи".

Вони також закликали уряди країн НАТО та Європейського Союзу «посилити всебічну підтримку, що надається Україні, зокрема забезпечити швидку доставку військової техніки та боєприпасів, що дозволить ефективно обороняти країну від агресора».


За матеріалами: Новини сьогодні
23-02-2024
nowyny.com/
Додав: admin
Коментарі: 0
Переглядів: 1468

Коментарі

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]