Головна » 2013 » Липень » 1 » Пам'ятка громадянам! Що робити, якщо Вас вкусила змія

Пам'ятка громадянам! Що робити, якщо Вас вкусила змія

  Пам'ятка громадянам! Що робити, якщо Вас вкусила змія
Укус змії може обернутися справжньою трагедією, тому дуже важливо дотримуватися елементарних правил безпеки, перебуваючи на природі і в лісових масивах. Співробітники МНС регулярно попереджають всіх громадян, що необхідно бути уважними і проявляти особливу обережність на сонячних галявинах, нагрітих на сонці каменях, біля чагарників і трухлявих пеньків, адже відомо, що змії люблять такі місця.

Крім того, подорожуючи по лісу, необхідно палицею розсовувати густу траву і дивитися під ноги, щоб не стати жертвою нападу змії. Якщо Вам довелося виявити змію, то не потрібно робити різких рухів. Категорично забороняється ставати на шляху руху змії.

Якщо людину все ж вкусила змія, то, необхідно почати відсмоктування отрути з ранки. Якщо приступити до видалення отрути з ранки протягом перших п'яти-семи хвилин після укусу, то можна вивести з організму потерпілого до 40% отрути. Через десять хвилин після укусу лише 15%.

Необхідно також знати, що якщо у людини, яка надає першу допомогу потерпілому, в порожнині рота є ранки або зуби, уражені карієсом, то проводити відсмоктування отрути не можна!

Постраждалого необхідно укласти в тінь, щоб голова була нижче рівня тулуба. Таке положення поліпшить мозковий кровообіг.

При необхідності слід провести реанімаційні процедури - зробити штучне дихання.

Потерпілого потрібно забезпечити рясним питтям.

Місце укусу обробіть антисептиком і накладіть стерильну пов'язку. Не можна накладати джгут!

Укушену змією людину слід якомога швидше доставити до лікарні і передати кваліфікованим медикам.

За матеріалами: Новини сьогодні
01-07-2013
nowyny.com/
Додав: adminA
Коментарі: 0
Переглядів: 11172

Коментарі

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]