Головна » 2017 » Листопад » 16 » ПАРЄ запроваджує е-декларації для своїх членів після корупційного скандалу

ПАРЄ запроваджує е-декларації для своїх членів після корупційного скандалу

Після корупційного скандалу в Парламентській асамблеї Ради Європи організація запроваджує електронну декларацію для своїх членів. Про це написав глава української делегації в ПАРЄ Володимир Ар'єв.

"Після корупційного скандалу в ПАРЄ, Асамблея запроваджує декларацію для членів ПАРЄ, яка буде оприлюднюватись на сайті організації" - написав він.

"До наших е-декларацій затверджена сьогодні форма, звісно, не дотягує, але приємно усвідомити що в чомусь ми Європу випереджаємо і на наш досвід посилаються під час дискусій" - додав Ар’єв.

За його словами, українська частина регламентного комітету одноголосно підтримала нововведення.

Нагадаємо, навесні в ПАРЄ розгорівся скандал з так званою "ікорною дипломатією". Йдеться про імовірний багаторічний підкуп азербайджанською владою низки членів Асамблеї, на чолі з колишнім президентом ПАРЄ Педро Аграмунтом.

"Ікорна дипломатія" дозволила Азербайджану тривалий часу уникати санкцій та навіть критики на свою адресу в ПАРЄ, незважаючи на жорсткі утиски демократії в країні.

Аграмунта називали ключовим лобістом інтересів Азербайджану в ПАРЄ, він протягом тривалого часу заперечував факти порушень демократичних стандартів у цій країні.

Зрештою, корупційні звинувачення, а також звинувачення, пов’язані з візитом Аграмунта до Сирії, призвели до його відставки восени цього року.


За матеріалами: Новини сьогодні
16-11-2017
nowyny.com/
Додав: adminA
Коментарі: 0
Переглядів: 1792

Коментарі

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]