Головна » 2014 » Жовтень » 14 » Парламент призначив нового міністра оборони. ВІДЕО

Парламент призначив нового міністра оборони. ВІДЕО

Верховна Рада призначила Степана Полторака міністром оборони України за поданням президента Петра Порошенка. Кандидатуру Полторака, внесену главою держави, на засіданні у вівторок, 14 жовтня, підтримали 245 народних депутатів.

Парламент також звільнив Валерія Гелетея з посади міністра оборони.

Полторак заявляє, що має намір спиратися в своїй роботі на професіоналів і патріотів України.

"У своїй роботі я спиратимуся на професіоналів і патріотів України", - заявив Полторак на ранковому пленарному засіданні Ради.

"Україні потрібен мир. Гарантом цього миру можуть бути тільки сучасні, добре підготовлені, мобільні і добре оснащені Збройні сили України. Я чітко розумію і знаю, що необхідно робити", - додав міністр оборони.

12 жовтня президент України Порошенко прийняв відставку міністра оборони Гелетея, а 13 жовтня глава держави вніс до Верховної Ради кандидатуру командувача Національної гвардії Полторака на цю посаду.

Генерал-полковник Полторак 1965 р. н. Від 28 лютого до 12 березня 2014 року очолював Внутрішні війська МВС України. Від 19 березня - командувач Національної гвардії України.

Полторак на військовій службі від серпня 1983 року - на посадах командира взводу, роти, начальника штабу батальйону, командира батальйону, полку, бригади.

З березня 2002 року - начальник Академії Внутрішніх військ МВС України. Кандидат педагогічних наук, доцент.

З квітня 2014-го командував Нацгвардією України.

Полторак став другим міністром оборони за час президентства Порошенка.

Полторак задекларував майже 150 тисяч доходів, не вказавши джерела.

Новопризначений міністр оборони задекларував 149,637 тисяч гривень доходів в 2013 році. Про це йдеться в його декларації про доходи, витрати і зобов'язання фінансового характеру за 2013 рік, повідомляють "Українські новини".

При цьому в декларації не вказано джерело доходів Полторака. Його сім'я в 2013 році задекларувала 46,032 гривні доходів.

У власності або оренді Полторака і його сім'ї знаходиться квартира площею 89 м кв., у власності або оренді сім'ї - також земельна ділянка площею 679 м кв. Іншого майна, транспортних засобів та вкладів в банках у Полторака та його родини немає.

Відомості про фінансові зобов'язання міністра оборони та членів його сім'ї також відсутні в декларації.


За матеріалами: Новини сьогодні
14-10-2014
nowyny.com/
Додав: adminA
Коментарі: 0
Переглядів: 11224

Коментарі

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]