Головна » 2014 » Січень » 16 » Пекін накрило густою хмарою смогу: закрито автодороги, людям радять не виходити на вулицю

Пекін накрило густою хмарою смогу: закрито автодороги, людям радять не виходити на вулицю

Жителі китайської столиці - Пекіна - вкотре зіткнулися з наслідками бурхливої індустріалізації. У четвер вранці, 16 січня, вони опинилися в полоні густого смогу, передає NEWSru.com.

Смог почав збиратися над містом ще в середу. Протягом ночі його щільність усе зростала. У четвер концентрація дрібних зважених часток у повітрі становила 400-500 мікрограмів на кубічний метр. Це більш ніж у 20 разів перевищує допустиму норму, рекомендовану Всесвітньою організацією охорони здоров'я.

За даними посольства США, у якийсь момент концентрація шкідливих часток у повітрі Пекіні перевищила норму в 25 разів.

У повітрі стоїть їдкий запах диму. У деяких районах видимість скоротилася до кількасот метрів.

Через густий туман на вулицях не видно хмарочосів. Щоб уникнути зростання дорожньо-транспортних пригод, у місті закрили автотраси. Місцева влада оголосила другий - "жовтий" - рівень забруднення.

Очікується, що найближчим часом ситуація зі смогом у Пекіні не покращиться. За прогнозами експертів, вранці в п'ятницю видимість у місті буде становити менш ніж 500 метрів.

Щоб захистити своє здоров'я від впливу смогу, жителям столиці рекомендовано вживати заходів обережності. Чиновники радять людям, надто літнім і дітям, по змозіі не виходити на вулицю, а решті - користуватися захисними масками.

Зазначимо, за 10 років, з 2002 по 2011 рік, захворюваність на рак легенів у китайській столиці збільшилася майже вдвічі. Про це свідчать дані Пекінського управління охорони здоров'я. "Кількість пацієнтів з раком легенів на 100 тисяч жителів досягла 63,09 в 2011 році порівняно з 39,56 в 2002 році", - вказується в повідомленні відомства. У 2011 році (останній рік, за який влада дає статистику) в Пекіні було зареєстровано 7999 нових випадків захворювання на рак легенів, що становило 20,8% усіх злоякісних пухлин.

Лікарі уникають називати "головним убивцею" смог, проте цей чинник, поза сумнівом, є однією з головних причин росту захворюваності.




За матеріалами: Новини сьогодні
16-01-2014
nowyny.com/
Додав: adminA
Коментарі: 0
Переглядів: 11174

Коментарі

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]