Головна » 2016 » Грудень » 24 » Пенсії та зарплати в окупованому Криму є нижчими, ніж у середньому по Росії - Путін

Пенсії та зарплати в окупованому Криму є нижчими, ніж у середньому по Росії - Путін

Рівень заробітної плати та доходів в анексованому Росією Криму - на рівні нижчому за середній по Російській Федерації. Про це незмінний президент РФ Володимир Путін заявив у п'ятницю, 23 грудня 2016 року, на щорічній підсумковій прес-конференції, повідомляє "Укрінформ".

"Рівень заробітної плати і доходів у Криму нижчий, ніж у Російської Федерації", - визнав Путін.

За його словами, якщо середня зарплата по Росії становить 35 тисяч рублів, то в Криму - 24,5 тисячі.

Путін також визнав, що "інтеграція" Криму з РФ відбувається складно:

"Юридично це складно, така швидка інтеграція, й економічно".

Питання подальшого розвитку економіки Криму він багато в чому пов'язує з реалізацією проекту Керченського мосту як із "затребуваним інфраструктурним елементом".

Що ж стосується енергозабезпечення окупованого півострова, то, за словами Путіна, в газотранспортну систему анексованого Криму за 2-3 дні почне надходити газ із Росії, а пізніше почнеться будівництво двох електростанцій у Криму.

"По Криму одна з проблем - це енергопостачання. Хочу вас поінформувати: "Чорноморнафтогаз" (вкрадений у держави Україна - ред.) завершив роботу з приєднання кримської газотранспортної системи до магістральних газопроводів Російської Федерації. У найближчі два-три дні ми оголосимо про те, що роботи завершено й почалася подача російського газу до Криму", - цитує його "Українська правда".

"Сьогодні, на піку навантажень, особливо взимку, Крим споживає 1200-1300 мегават, 800 мегават із них раніше забезпечувалося подачею електроенергії з України. Сьогодні власна генерація становить десь 1000-1100 (мегават), плюс ми додали туди пересувні електростанції - вийшло десь саме під 1300", - зазначив він.

"Але після того, як газ прийде - а він прийде, повторюю, вже впродовж найближчих двох-трьох днів, російський газ, великий, - після цього почнеться будівництво двох електростанцій у Криму, обидві потужністю по 470 мегават. Це означатиме, що загальна генерація складе близько 2000 мегават – десь 1950-1900", - заявив Путін.

За його словами, якщо пікове споживання 1100-1200 мегават, то "заділ додатковий для розвитку економіки Криму сягне близько 800 мегават".

"Це дуже серйозний заділ для розвитку економіки, виробництва, сільського господарства, рекреаційної сфери, туризму - тобто, будівництва нових готелів, розвиток інфраструктури і так далі", - заявив Путін.

"Це велика подія для Криму. Сподіваюся, ми кримчан порадуємо найближчим часом", - стверджує він.

На запитання, яка назва "кримського мосту" Путіну ближча, російський президент відповів:

"Назва мосту - як люди назвуть, так хай і буде. Можна навіть провести якесь опитування там, референдум. Важливо, щоб він був, а як його назвати - це вже… справа важлива, але все-таки друга. Прижилася вже назва "Керченський міст" - нехай так і буде".

Нагадаємо, національний лідер кримських татар Мустафа Джемілєв зазначає, що Крим на початку 2014 року можна було б втримати в складі України, "якби світ одразу жорстко відреагував на незаконну анексію".


За матеріалами: Новини сьогодні
24-12-2016
nowyny.com/
Додав: adminA
Коментарі: 0
Переглядів: 1904

Коментарі

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]