Головна » 2018 » Жовтень » 31 » Пенсійне забезпечення. Формули розрахунків

Пенсійне забезпечення. Формули розрахунків

пенсія

Пенсійне забезпечення. Формули розрахунків

Нові зміни у законодавстві України передбачають повну залежність розміру пенсійних виплат від страхового стажу громадянина. Оформлення максимальної пенсії можливо лише за наявності більш, ніж 35 років. Але юридично збільшений розмір пенсії неможливий через обмеження у Пенсійному фонді – нарахування сум вище 10,7 тис. грн. не проводять.

Отже, пересічному пенсіонеру, який не має 35 років страхового стажу (але вийшов на пенсію за віком) можна претендувати на виплату у розмірі прожиткового мінімуму. Або продовжувати трудову діяльність та періодично подавати на перерахунок пенсії.

Хто має право на підвищену пенсію?

Якщо громадян робив добровільні внески для накопичувальної пенсії, він може отримати підвищення за рахунок цих коштів. Як оформити максимальну пенсію, якщо подібних внесків не зроблено? Під час розрахунку використовують декілька показників:

  • коефіцієнт страхового стажу громадянина;
  • середню заробітну платню за три роки до виходу на пенсію за віком.

Зробити розрахунок пенсії можливо власними силами. Якщо виникають труднощі, звертайтесь до спеціалістів ЮК «Флагман» за детальною консультацією.

На підвищену пенсію можуть розраховувати громадяни з «гарячим» стажем (ті, що працюють на виробництві зі шкідливими умовами праці), військовослужбовці, посадові особи, поліція, медичний персонал. Також окремий тип розрахунків ведеться під час нарахування виплат фізичним-особам підприємцям та суб’єктам підприємницької діяльності.

Що має знати майбутній пенсіонер?

Якщо громадяни отримують пенсію за віком та мають страховий стаж більш, ніж 35 років, але залишаються офіційно працевлаштованими, у Пенсійний фонд подається заява на перерахунок. Інвалідам надається право обирати один з видів виплат – за віком чи за групою інвалідності.

Пенсійні послуги в України не дають деталізованої картини, як нараховується пенсія. Некомпетентність робітників Пенсійного фонду або неуважність можуть призвести до зменшення нарахувань. В такому випадку краще ознайомитись з усіма положеннями у законах, звернутися до спеціаліста з юридичної консультації.

Окремий тип розрахунків існує для громадян, які перебували на заробітках за кордоном (офіційно, зі сплатою обов’язкових внесків у ПФ). Також іноземні громадяни мають право отримувати пенсійні виплати на території України за умови надання законних підстав для знаходження в країні.


За матеріалами: Новини сьогодні
31-10-2018
nowyny.com/
Додав: admin
Коментарі: 0
Переглядів: 1713

Коментарі

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]