Головна » 2024 » Березень » 4 » Пентагон втратив 80-річний рекордний статус - Індія обійшла США

Пентагон втратив 80-річний рекордний статус - Індія обійшла США

Пентагон більше не є найбільшою офісною будівлею у світі - тепер це так званий Діамантовий клуб.

Титул найбільшої будівлі у світі завоювала нещодавно відкрита Суратська алмазна біржа.

Пентагон, будівля Міністерства оборони США у штаті Вірджинія,  був найбільшою офісною будівлею у світі протягом понад восьми десятиліть - але більше такою не є. Цей титул відібрала у нього Суратська алмазна біржа - нещодавно відкритий майданчик для торгівлі діамантами на заході Індії.

Сліпучу будівлю представили на церемонії інавгурації наприкінці 2023 року, на ній був присутній прем'єр-міністр Індії Нарендра Моді.

Суратська алмазна біржа складається з дев'яти веж, кожна з яких має 15 поверхів, з'єднаних центральним хребтом. Будівля охоплює 660 451 квадратних метрів офісних приміщень, що перевищує площу Пентагону, який займає 620 тисяч квадратних метрів, пише IFLScience із посиланням на Morphogenesis, архітектурну компанію, що розробила проект.

Діамантовий рай

Як випливає з назви, основним видом діяльності центру буде торгівля діамантами, в ньому розмістяться офіси понад 4,5 тисяч алмазних трейдерів. Тут також буде перший у своєму роді алмазний торговий центр, що включатиме 27 шоу-румів ювелірних виробів з діамантами.

Вона має стати центральним елементом Алмазного науково-дослідного і торгового міста (DREAM), перспективного ділового району в Сураті. Наразі більша частина навколишнього ландшафту - це просто розчищені землі, але в перспективі ця територія має стати діамантовою столицею світу.

 "Хороша новина полягає в тому, що інфраструктура світового класу вже готова. Тепер місту потрібно активізуватися, забезпечити краще сполучення, побудувати готелі, лікарні та школи", - пояснили власні плани автори проекту.

Індія не входить навіть до топ-10 виробників алмазів у світі, але місто Сурат стало важливим центром алмазної торгівлі, де огранюється 90% оброблених алмазів на планеті.

У минулі роки алмазним дилерам доводилося долати 241 кілометр на південь до Мумбаї, щоб займатися бізнесом, але Суратська алмазна біржа сподівається скоротити цей шлях і запропонувати торговцям єдине місце для торгівлі.

Є побоювання, що в експлуатації споруда не така ергономічна, як було анонсовано.

Прогресивний функціонал чи "мильна бульбашка"

Будівля була побудована з урахуванням екологічних аспектів. Хоча деякі офісні приміщення будуть оснащені кондиціонерами, більша частина комплексу буде самозатінена від сонця. Крім того, він орієнтований на максимальну природну вентиляцію від вітру, а на його даху встановлено великий масив сонячних панелей.

Однак є й деякі сумніви щодо того, що мегакомплекс з торгівлі діамантами може виявитися аж таким "блискучим" лише зовні, повідомляє The Times of India.

Так, компанія Kiran Gems - гігант індустрії, яка відіграла важливу роль у створенні будівлі - перенесла свій головний офіс назад на алмазну біржу Bharat в Мумбаї всього через три місяці після переїзду в новий алмазний центр.


За матеріалами: Новини сьогодні
04-03-2024
nowyny.com/
Додав: adminA
Коментарі: 0
Переглядів: 1594

Коментарі

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]