Головна » 2016 » Серпень » 23 » Переговори зі звільнення полонених ускладнюються. ВІДЕО

Переговори зі звільнення полонених ускладнюються. ВІДЕО

Перший заступник голови Верховної Ради Ірина Геращенко закликала представників дипломатичного корпусу України приділяти особливу увагу темі заручників на міжнародному рівні. Такі прохання вона озвучила на нараді послів, повідомляє "Укрінформ".

"Тема заручників має бути першочерговою на переговорах з міжнародною спільнотою. З початку війни вдалося звільнити 3 тисячі 80 осіб, але за останній рік - це лише 80. Чим менше заручників, тим складніші переговори. Тим важче відбувається їх виривання з лап ворогів", - сказала Геращенко.

Вона зауважила, що наразі 107 заручників знаходиться на окупованих територіях і 9 в Російській Федерації. Також є десятки затриманих кримських татар.

"Ця тема має бути актуальна, постійно актуальна і дипломатам треба постійно нагадувати міжнародній спільноті про це", - підкреслила Геращенко.

В "ДНР" підтвердили, що утримують 42 українців

Бойовики "ДНР" підтвердили, що у них в заручниках знаходяться 42 громадянина України. Про це в ефірі "5 каналу" заявив радник голови СБУ Юрій Тандіт.

"42 людини, які нам показує Донецьк. Вони говорять про наявність 42 осіб. До цього вони підтверджували наявність тільки 21 людини. Це дійсно перемога. Ми знаємо точно, що у них перебуває 42, вони підтверджують", - сказав він.

Тандіт додав: "Луганськ був не готовий до того, що Дарія Морозова піде на це, нам вдалося вирвати буквально інформацію. Ольга Скупцева сказала про трьох. Ми знаємо, що в Луганську їх більше і сподіваємося, що до наступної зустрічі вони підготують більший список".

Він також зазначив, що процес звільнення заручників став набагато складніше, ніж два роки тому.

Тандіт проти участі Оксани Марченко в переговорах щодо полонених

СБУ проти ініціативи депутата від фракції "Батьківщина" Надії Савченко про участь дружини президента Марини Порошенко та телеведучої Оксани Марченко, дружини представника України в підгрупі з гуманітарних питань тристоронньої контактної групи Віктора Медведчука в переговорах про обмін полоненими. Про це сказав радник голови СБУ Юрій Тандіт в інтерв'ю "5 каналу".

"Такий план не може мати підтримки в будь-якої розсудливої людини, особливо в чоловіка", - прокоментував він.

Тандіт вважає, що на території окупованих районів дружин високопоставлених чиновників можуть затримати і використовувати як заручників.

Також СБУ проти поїздок Савченко в самопроголошені "Донецьку" і "Луганську" "народні республіки".

"Ми і Надю не хотіли б туди відпускати", - наголосив Тандіт.

На його думку, деякі заяви Савченко є нав'язаними їй ззовні.

"Її можуть використовувати втемну", - заявив радник голови СБУ.

Він закликав Савченко активніше співпрацювати з СБУ.

 


За матеріалами: Новини сьогодні
23-08-2016
nowyny.com/
Додав: adminA
Коментарі: 0
Переглядів: 1822

Коментарі

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]