Головна » 2019 » Травень » 2 » Переможниця міжнародного конкурсу з виготовлення вабікуса - аквадизайнерка з Ужгорода Тереза Лазар

Переможниця міжнародного конкурсу з виготовлення вабікуса - аквадизайнерка з Ужгорода Тереза Лазар

Аквадизайнерка з Ужгорода Тереза Лазар – переможниця міжнародного конкурсу з виготовлення вабікуса

Відома українська аквадизайнерка, ужгородка Тереза Лазар стала переможницею міжнародного конкурсу Aquaflora Wabi Kusa Handbag Challenge

У змаганні взяло участь участь 56 акваскейперів з 20 країн світу.

Умовою конкурсу було створити неповторну вабікуса у прозорій сумочці, що її надсилала учасникам Aquaflora - відома в світі фірма з вирощування водних і прибережних рослин.

Переможці обиралися голосуванням громадськості і троє кращих були визначені професійними суддями.

Серед критеріїв оцінки - загальне враження від краси, креативності роботи, відчуття весни, справжність вабікуса і здоров'я та правильність підбору рослин для композиції.

Тобто, за умовами конкурсу, рослини повинні бути життєздатним, тому акваскейпери мали використовувати тільки ті водні рослини, які можуть вижити в надводному середовищі.

Суддівство конкурсу було міжнародним: Esther Mous, Filipe Oliveira, Balbi Vaquero, AquaRomy,  Sascha Hoyer.

Різні країни представляли і учасники та переможці конкурсу -
1 - Tereza Lazar, Ukraine

2 - Emilie Lohéac, France

3 - Sónia Oliveira, Portugal

4 - Charo Capelo, Spain

5 - Pedro Moreira, Portugal6 - Pernilla Winterskiöld, Sweden

7 - Jessica Van de Water, The Netherlands

8 - Karen Randall, USA

9 - Giacomo Azzalin, Italy

10 - Salman Khan, Bangladesh

Можливістю спробувати себе в новому для себе напрямку назвала свою участь в Aquaflora Wabi Kusa Handbag Challenge переможниця з України.

Як раніше інформувало Закарпаття онлайн, торік Тереза Лазар стала 12-ю у конкурсі найкращих аквадизайнерів світу. І першою серед українців та другою з-поміж європейців.

Вабікуса (вабі-куса, wabi-kusa) - це сучасний японський напрямок в фітодизайні, основою якого є мінімалістична композиція з трав'янистих водолюбних або водних рослин.

По суті вабікуса є моховою купиною (кокедаму) з акваріумними або болотними рослинами, наполовину або повністю занурена в воду

У перекладі з японської ваби - помірність, заперечення помітного зовнішнього ефекту, спокійне споглядання досконалої природної простоти і укладеної в ній внутрішньої енергії. Куса - трава. Таким чином, вабікуса - це споглядання простої, непомітної рослини.

Родоначальником стилю Вабі-Куса є японське мистецтво ікебана - друге життя квітів, тому що в середині XIX століття в створенні вабікуса використовувалися тільки наземні квітучі рослини. Однак замість наземних рослин поступово стали використовуватися водні рослини.

Сучасне мистецтво вабікуса є зареєстрованою в Японії торговою маркою, творцем якої стала компанія ADA на чолі з Такаші Амано.


За матеріалами: Новини сьогодні
02-05-2019
nowyny.com/
Додав: adminA
Коментарі: 0
Переглядів: 1520

Коментарі

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]