Головна » 2012 » Серпень » 17 » Перша сонячна електростанція запрацювала на Закарпатті

Перша сонячна електростанція запрацювала на Закарпатті

Компанія "Сонячна енергія плюс" побудувала та ввела в експлуатацію сонячну електростанцію, розташовану в Ужгородському районі Закарпатської області.

Встановлена потужність електростанції, будівництво якої почалося ще в 2011 році, сягає 5,4 МВт. Фотоелектричні панелі будуть щороку виробляти близько 4,8 млн кВт-год електроенергії, достатньої для забезпечення понад 1,3 тис домогосподарств зі щомісячним споживанням 300 кВт-год.

Національна комісія регулювання енергетики (НКРЕ) на засіданні в четвер дозволила компанії реалізовувати вироблену сонячною станцією електроенергію за "зeлeними" тарифами. Раніше повідомлялося, що альтернативна енергетика в Україні останні півтора року розвивається інтенсивніше, ніж традиційна. На початок липня загальна кількість компаній, що експлуатують електростанції на поновлюваних джерелах енергії та реалізують електроенергію за "зeлeним" тарифом, зросла до 66, а кількість таких електростанцій - до 111, з яких 22 - сонячні.

Нагадаємо, міжнародна дослідницька компанія Macquarie Research прогнозує, що Україна в 2012 році наростить потужності сонячних електростанцій на 400 МВт - до 600 МВт. При цьому до 2016 року в нашій країні будуть побудовані і введені в експлуатацію нові фотоелектричні установки сумарною потужністю 1,8 ГВт, що практично еквівалентно потужності двох атомних енергоблоків.

За підрахунками Macquarie Research, Україна в 2012-2013 рр. буде щорічно вводити в експлуатацію по 400 МВт нових фотоелектричних установок, а в 2014 і 2015 рр. - по 500 МВт.

Аналітики Macquarie Research вважають, що сонячна енергетика розвиватиметься в Україні інтенсивніше, ніж у таких країнах, як Болгарія, Словаччина, Чехія, Австрія, Португалія, Голландія, Швейцарія, Швеція і Данія.


За матеріалами: Новини сьогодні
17-08-2012
nowyny.com/
Додав: admin
Коментарі: 0
Переглядів: 12196

Коментарі

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]