Головна » 2016 » Липень » 27 » Перше в Україні за поширеністю гепатиту А - Закарпаття

Перше в Україні за поширеністю гепатиту А - Закарпаття

Про це у середу, 27 липня, повідомив головний лікар закарпатської обласної клінічної інфекційної лікарні Михайло Поляк.

«Ми фіксуємо від 60 до 360 випадків захворювання на вірусні гепатити у різні роки. Хворіють від 3% до 5% населення. Вони мають хронічні види гепатитів. Найчастіше у нас фіксується саме вірусний гепатит А і на Закарпатті найвища захворюваність на гепатит А у країні. Причини цього різні», - пояснив Михайло Поляк.

За словами Поляка, Закарпаття вирізняється на інфекційній карті ще й тим фактом, що зазвичай у регіонах більшу поширеність мають гепатити В та С, однак на Закарпатті превалює саме гепатит типу А.  

«Вірусні гепатити дуже  б’ють по економіці навіть розвинутих країн. У нас є регіональна програма, за допомогою якої пролікували понад 110 хворих за останні чотири роки. За державною програмою ми пролікували 16 хворих. Наразі ще не завезені медикаменти, але ми очікуємо на поставку найближчим часом», - повідомив Поляк.

За словами спеціалістів, Закарпаття, як прикордонний регіон, знаходиться в особливій зоні ризику у питанні поширення інфекційних захворювань.

«Через значні міграційні процеси і велику кількість нелегальних мігрантів є ризик поширеності інфекцій. Тому необхідно вчасно проводити діагностичні обстеження», - пояснила лікар-інфекціоніст Державної установи "Закарпатський обласний лабораторний центр Держсанепідслужби України" Любов Данич.

 


За матеріалами: Новини сьогодні
27-07-2016
nowyny.com/
Додав: adminA
Коментарі: 0
Переглядів: 1877

Коментарі

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]