Головна » 2019 » Квітень » 21 » Перший біодинамічний виноградник заклали на Закарпатті

Перший біодинамічний виноградник заклали на Закарпатті

На Закарпатті заклали перший біодинамічний виноградник

Про це повідомив Федір Шандор, професор Ужгородського національного університету, передає uzhgorod.net.ua. Біодинаміка являє собою універсальний сільськогосподарський метод, який застосовують не тільки для виноробства, але і для решти сільського виробництва.

Він полягає в гармонізації процесів з біоритмами природи, максимально використовуючи енергію води, світла, землі та повітря. При такому виробництві заборонене використання синтетичних добрив і ГМО.

Факти про біодинамічне вино: догляд за вином по фазам місяця та іншим показникам природних ритмів; самостійна підготовка виноробами органічних добрив також з врахуванням біоритмів; гарантія біохімічної чистоти виноградника; максимум ручних операцій; у процесі створення вина механічний вплив на нього зводиться до мінімуму.

Виноробня будується таким чином, щоб вино переміщувалось по виноробні під впливом сили тяжіння; ви ніколи не зробите хороше біодинамічне вино на невдало розташованому винограднику; обов'язкові добрива: перегній та кварц; сертифікація Demeter або Biodivin.

 


За матеріалами: Новини сьогодні
21-04-2019
nowyny.com/
Додав: adminA
Коментарі: 0
Переглядів: 1492

Коментарі

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]