Головна » 2018 » Липень » 24 » Першою хресний хід провела УАПЦ - у Києві почали святкувати Хрещення Русі-України:

Першою хресний хід провела УАПЦ - у Києві почали святкувати Хрещення Русі-України:

  У Києві почали святкувати Хрещення Русі-України: першою хресний хід провела УАПЦ .

Священики вшанували пам’ять княгині Ольги.

Цього тижня Річниця Хрещення Русі. Священники автокефальної церкви провели ходу в центрі Києва Річниця Хрещення Русі. Священники автокефальної церкви провели ходу в центрі Києва Україна відзначає 1030-ту річницю події, коли князь Володимир похрестив киян у водах Почайни. Офіційна дата свята встановлена на 28 липня, але першими свій хід Києвом уже провели священики Української автокефальної православної церкви, йдеться в сюжеті ТСН.

Люди на цей захід до столиці приїхали автобусами з різних регіонів. Від Андріївської церкви вони пройшли до Михайлівської площі, а далі на Володимирську гірку.

Предстоятель УАПЦ заявив, що його прочани готові до об'єднання українських церков у єдину помісну, щоби надалі свята відзначати всім разом. "Ми не проти, щоби прийшов представник Вселенського патріарха з томосом. Зробив об’єднання, а потім вибрали ми предстоятеля. Не мене, нейтрального", - заявив митрополит Макарій.

Константинополь нарешті повинен надати Україні томос про помісну церкву - Порошенко

Як повідомлялося, у Константинополі заявили, що ніякої канонічної території Російської Православної церкви (РПЦ) в Україні не існує, а Москва у 1686 році  неканонічно приєднала Українську церкву і знехтувала правами Київського митрополита - Вселенський Патріарх.

 


За матеріалами: Новини сьогодні
24-07-2018
nowyny.com/
Додав: adminA
Коментарі: 0
Переглядів: 1714

Коментарі

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]