Головна » 2015 » Червень » 25 » Першою завершила будівництво лінії оборони Дніпропетровщина

Першою завершила будівництво лінії оборони Дніпропетровщина

Дніпропетровщина першою завершила будівництво 27 захисних об'єктів фортифікаційних споруд на її ділянці відповідальності в зоні проведення антитерористичної операції.

Як повідомив у четвер 25 червня голова Дніпропетровської облдержадміністрації Валентин Резниченко, протяжність оборонних споруд становить близько 100 км – це найбільша протяжність оборонних споруд, які зводилися регіонами України, передає "Інтерфакс-Україна".

За його словами фортифікаційні споруди – це складний комплекс з опорними пунктами та інженерними загородженнями, окопами і спеціальними укриттями для техніки та особового складу.

"Для їх будівництва було використано 2619 залізобетонних виробів, 4644 кубічних метрів лісу, задіяно 74 одиниці будівельної техніки. На ці роботи було витрачено 47 млн грн з державного бюджету", - сказав голова ОДА.

У будівництві фортифікаційних споруд взяло участь більше 800 будівельників та 20 підприємств регіону. Заводи, поставляли матеріали та залізобетонні конструкції, працювали в цілодобовому режимі.

Неодноразово об'єкти будівництва обстрілювалися. Зокрема, 3 червня, під час загострення ситуації в Мар'їнці, 6 об'єктів потрапили під вогонь.

Як повідомив в.о. заступника голови Дніпропетровської облдержадміністрації Микола Зенцев, протягом 3 місяців будівельники регіону працювали над дніпропетровським захисним валом оборони, передали в прес-службі ОДА.

Разом з тим, будуть продовжені роботи з удосконалення об'єктів, підвищенню їх обороноздатності, пообіцяв Резниченко.

Як повідомлялося, 12 червня Харківська область підписала акти готовності по 12 взводний-опорним пунктам, які підприємства регіону будують в Луганській області.

За день до цього президент Петро Порошенко заявив, що фортифікаційні споруди на лінії розмежування на Донбасі мають бути побудовані до середини липня.


За матеріалами: Новини сьогодні
25-06-2015
nowyny.com/
Додав: adminA
Коментарі: 0
Переглядів: 11013

Коментарі

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]