Головна » 2014 » Вересень » 3 » Першу групу жителів Донбасу вивезли з Криму на Камчатку

Першу групу жителів Донбасу вивезли з Криму на Камчатку

Перша група громадян України, які вимушено залишили зону бойових дій на сході країни, прибула на територію Камчатського краю Росії пізно увечері 2 вересня, передає nowyny.com.

Про це повідомляє прес-служба уряду Камчатського краю.

"Усього літаком «Оренбурзьких авіаліній» за маршрутом Сімферополь - Чита - Петропавловськ-Камчатський прибули 270 осіб, у тому числі 82 дитини. В основному, це жителі Донецької і Луганської областей", - йдеться в повідомленні.

Пункти тимчасового розміщення (ПТР) для громадян України будуть відкрито в Петропавловську-Камчатському, Елізівському і Мільківському муніципальних районах.

"За квотою федеральної міграційної служби Камчатський край до кінця року планує прийняти до 800 громадян (приблизно по 150 людей на  місяць), які прибули з території України у зв'язку з військовими діями", - наголошується в повідомленні.

Як повідомляли ЗМІ, переселенці з Донбасу в Росії не поспішають звертатися за статусом біженця, адже це для більшості з них означатиме переселення у віддалені національні республіки Російської Федерації. А тим часом жителі цих регіонів звинувачують Москву в тому, що вона навмисно переселяє туди російськомовних жителів Донбасу, щоб змінити національний склад цих республік.

За даними Агентства ООН у справах біженців, близько 80% українців, які переїжджають до Росії, залишаються в прикордонних районах. Проте людей, які просять притулку і тимчасового притулку, російська влада розселяє у віддалені райони Росії - від Мордовії та Башкортостану до Хабаровська і Камчатки.


За матеріалами: Новини сьогодні
03-09-2014
nowyny.com/
Додав: adminA
Коментарі: 0
Переглядів: 11071

Коментарі

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]