Головна » 2015 » Листопад » 27 » Петицію про позбавлення громадянства за сепаратизм розгляне АП

Петицію про позбавлення громадянства за сепаратизм розгляне АП

Адміністрація президента України Петра Порошенка розгляне можливість позбавлення громадянства за заклики до сепаратизму.

Про це повідомляє Інтерфакс-Україна.

Зокрема, електронна петиція на сайті президента України №22/001799-еп "Про позбавлення громадянства осіб за сепаратизм" набрала 25 тис. 181 підписів. Відтак її розгляне адміністрація глави Української держави.

У петиції пропонується "здійснити всі необхідні законодавчі та виконавчі кроки, для внесення змін і доповнень до Конституції, законів, кодексів та ін., для створення юридичної можливості примусового позбавлення громадянства осіб, які своїми публічними висловлюваннями чи діями пропагують злочинний сепаратизм, порушення територіальної цілісності і суверенітету України, (при наявності фактичних доказів)".

Автор петиції Ігор Лазавенко зазначає, що за сепаратизм, вчинений злочинним шляхом, потрібно відбирати громадянство, "тому що це є замах на громадянство".

Винятком може бути тільки сепаратизм, проваджений шляхом точного виконання демократичних процедур та міжнародного законодавства – це нормальна практика держав.

Станом на вечір п'ятниці, 27 листопада, петиція "очікує розгляду".

Раніше Порошенко відповів на електронну петицію щодо вступу країни в НАТО, яка набрала на сайті глави держави 25 тисяч підписів.


За матеріалами: Новини сьогодні
27-11-2015
nowyny.com/
Додав: adminA
Коментарі: 0
Переглядів: 11041

Коментарі

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]