Головна » 2013 » Грудень » 23 » Під львівською прокуратурою «похоронили» свободу

Під львівською прокуратурою «похоронили» свободу

Більше 10 активістів організації «Соціальний опір» сьогодні пікетували прокуратуру Львівської області, висловлюючи обурення діями міліції.

Учасники акції тримали у руках плакати із написами «Беркут захищає багатих від бідних», «Менше міліції – більше порядку», «Геть поліцейську державу», «Місце мусора на смітнику», «Бандити, міліція – одна коаліція», «60 арештованих активістів. Хто наступний?», а також чорний прапор. Активісти пояснили, що такий прапор є символом відсутності центральної влади у країні.

Учасник «Соціального опору» Олексій Зуберєв зазначив, що пікетувальники висловлюють протест проти того, що замість того, аби захищати простий народ, міліція захищає владу. Крім того, вони вимагають, щоб правоохоронці припинили політичні переслідування учасників Майданів. Він пояснив, що акція відбувається під прокуратурою, бо саме через цю інстанцію проходять справи, які стосуються незаконних дій міліціонерів, а також справи про затримання учасників Майданів. 

Також активісти показали невеличкий перфоманс, в якому йшлося про те, що міліція покриває владу і обмежує права простих людей: під час сценки правоохоронці заарештували хлопця, в якого було закрите обличчя, а в кишені – «звичайний ніж для нарізання бутербродів».

В кінці заходу активісти запалили свічки і поставили їх під стіни прокуратури, як «знак похоронів свободи у нашій країні».




За матеріалами: Новини сьогодні
23-12-2013
nowyny.com/
Додав: adminA
Коментарі: 0
Переглядів: 11285

Коментарі

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]