Головна » 2013 » Квітень » 1 » Пінгвіни виживають при -40 завдяки пір'ю

Пінгвіни виживають при -40 завдяки пір'ю

  Пінгвіни виживають при -40 завдяки пір'ю

Завдяки новому дослідженню вчених, вдалося дізнатися, як пінгвінам вдається вижити при низьких температурах. Вся справа в оперенні, завдяки якому у них дуже висока теплоізоляція, а температура пір'я менше температури повітря навколо. Тому теплообмін між організмом і навколишнім середовищем відбувається «на користь» пінгвінів.

Мешкаючі в Антарктиці імператорські пінгвіни, можуть виживати навіть при температурі в мінус 40 градусів і крижаному вітрі силою 40 метрів в секунду. У ході еволюції у цього виду птахів з'явилася неймовірна система захисту організму від низьких температур. Подібним захистом не володіє жоден інший вид птахів, що використовують пір'я не тільки для польоту, але і як засіб порятунку від холоду.

Дослідники з Франції та Великобританії займалися вивченням адаптації групи імператорських пінгвінів, які щороку мігрують на острів Аделі, щоб завести потомство. Вчені зробили аналізи цілої серії знімків групи птахів в інфрачервоному спектрі.

Як виявилося, багато птиці володіли температурою зовнішніх пір'я спини і грудей більш низькою, ніж температура навколишнього середовища, причому різниця становила два три градуси.

За матеріалами: Новини сьогодні
01-04-2013
nowyny.com/
Додав: adminA
Коментарі: 0
Переглядів: 11273

Коментарі

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]