Головна » 2018 » Вересень » 3 » Після подій у Хемніці німецька розвідка має стежити за AfD - віце-спікер

Після подій у Хемніці німецька розвідка має стежити за AfD - віце-спікер

Німецька розвідка має стежити за AfD після подій у Хемніці - віце-спікер

Німецькі розвідувальні служби повинні стежити за вкрай правою партією "Альтернатива для Німеччини" (AfD) і моніторити їх можливі зв'язки з радикальними групами.

Про це заявив заступник спікера парламенту Томас Опперманн, повідомляє Politico.

"Дебати про біженців розділяють наше суспільство, і AfD піднімає цю хвилю більш радикально, ніж будь-коли. Ось чому (служба внутрішньої розвідки Німеччини) повинна дуже уважно вивчати співпрацю між AfD і неонацистами", - сказав Опперманн.

Він також звинуватив партію в тому, що вона переносить обговорення міграційної політики з парламенту на вулиці, охоче провокуючи насильство. Він сказав, що німецька держава не повинна цього терпіти.

"AfD знову продемонструвала своє реальне обличчя, коли лідер партії Гауланд назвав заворушення в Хемніці звичайним обуренням. Той, хто так говорить, атакує основи нашої системи правосуддя", - сказав Опперман.

Нагадаємо, тиждень тому у Хемніці був убитий 35-річний німець кубинського походження. Співробітник органів юстиції Дрездена, який мав доступ до службових документів, сфотографував ордер на арешт підозрюваних, які виявилися вихідцями із Сирії та Іраку.

Він відправив фотографію документа колегам, друзям загиблого і представникам організації Pro Chemnitz.

Публікацію в інтернеті поширили прихильники правих поглядів, після чого у місті виникли масові протести правих радикалів і лівих активістів, які вилились у сутички з поліцією та напади на мігрантів. В уряді ФРН різко засудили ці дії.


За матеріалами: Новини сьогодні
03-09-2018
nowyny.com/
Додав: adminA
Коментарі: 0
Переглядів: 1583

Коментарі

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]