Головна » 2016 » Березень » 31 » Поблизу Ужгорода фермери усім селом вирощують редиску. ВІДЕО

Поблизу Ужгорода фермери усім селом вирощують редиску. ВІДЕО

На Закарпатті у розпалі збирання перших овочів. Неподалік Ужгорода є ціле село, де редиску вирощують чи не у кожній родині. Кажуть, цьогоріч погода сприяла, тому врожай – рясний.

Про це йдеться у сюжеті програми перших західноукраїнських новин «Огляд дня» телеканалу ZIK (щобудня о 21:00).

У селі Велика Добронь редиску почали вирощувати ще 20 років тому. Відтоді цим займаються майже усі мешканці. «Тут редиску давно вирощують, ми теж вирощували. У селі наші люди стараються. Один щось придумав, почав робити, а всі повторяють за ним», – розповіла мешканка с. Велика Добронь Ірина Катона.

Редиску тут вирощують у парниках. Сіють на початку лютого, і вже за півтора місяці збирають врожай. Перший – найцінніший, кажуть селяни. Овоч продають гуртом: по 8 гривень за пучок. Купувати редиску у село приїжджають люди, які згодом везуть її на місцеві ринки. І не тільки на Закарпатті, а й в інші області.

«Люди приїздять з Мукачева, Львова, Херсона тощо. Вони купують у нас. У нас багато редиски, однак я сама не можу продавати на базарі. Не маю бусика, лиш мала машина, тому добре, що приїздять гуртові покупці і забирають», – каже мешканка с. Велика Добронь Ілдико Катона.

Наразі гуртові покупці забирають товар по 4 гривні 50 копійок. А вже за тиждень ціна впаде до 2-ох гривень. Тому селяни поспішають продати овочі якомога швидше. А ще дбають про якісний вигляд товару. Кажуть, що тоді його купують охочіше.

 


За матеріалами: Новини сьогодні
31-03-2016
nowyny.com/
Додав: adminA
Коментарі: 0
Переглядів: 11034

Коментарі

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]