Головна » 2017 » Березень » 28 » Політолог - корупція Медведєва – дитячий лемент у порівнянні з Путіним

Політолог - корупція Медведєва – дитячий лемент у порівнянні з Путіним

Розмови про відставку прем’єра Росії Дмитра Медведєва йдуть близько півроку. Головне питання було в тому, звільняти його до чи після виборів президента. Адже треба на когось списати весь негатив в країні.

Таку думку сайту "24" висловив директор аналітичного центру "Політика" Микола Давидюк.

"Чому росіяни живуть бідно? Бо прем’єр-міністр. Чого гроші вкрали? Бо прем’єр-міністр. Путін же в цей час займався великими справами міжнародного значення. Обирав зручного нам президента США. А Мєдвєдєву доручили займатися росіянами, і вийшло все погано", – говорить політолог.

Як зауважує експерт, Путін посадою прем’єра віддячив Медведєву за те, що той без проблем відмовився балотуватися на другий президентський термін. Тому Путін вважає, що вчинив чесно і нічого Мєдвєдєву вже не винен.

За словами Давидюка, вочевидь, Медведєва вирішили звільнити до виборів. Це розрядить обстановку в Росії, а також сприятиме мобілізації населення на виборах. Тому що, як зауважує Давидюк, в Москві поставили завдання – 85% явки, а якщо менше, то полетять голови.

Щоб не вийшло так: Путіна за соцопитуваннями підтримують 80%, а на вибори прийшло 20%. Мітинги – один із додаткових факторів для мобілізації людей. Тому Медведєва вирішили раніше зняти, щоб уникнути певних негативних моментів на виборах. Ця відставка розв’яже руки Путіну, який скаже, що не знав, що все так погано, – наголошує Микола Давидюк.

За словами експерта, корупція Медведєва – дитячий лемент у порівнянні з Путіним. Як зауважує експерт, телеканал CNN продемонстрував сюжет, де один із бізнесменів, який вів свої справи в Росії, зазначає, що статки Путіна складають 200 мільярдів доларів. Це втричі більше, ніж у Білла Гейтса – найбагатшої за офіційною версією людини в світі.

Водночас, на його думку, мітинги в Росії матимуть відлуння в Україні. Якщо Росія буде зайнята своїми внутрішньополітичними питаннями, то менше часу залишиться для України. Однак, говорить Давидюк, не треба думати, що зміна президента РФ вплине на розв’язання конфлікту на Донбасі.

Будь-який новий президент РФ все одно використовуватиме тему російського імперіалізму. На вирішення конфлікту на сході України може вплинути тільки наша сильна армія і дипломатія, – наголошує експерт.

Нагадаємо, 26 березня, по всій Росії пройшли мітинги проти корупції з гаслом #ДимонОтветит. У багатьох містах Росії силовики затримали учасників акції протесту. У Москві затримали опозиційного політика Олексія Навального. Також поліція затримала журналіста "Ехо Москви" Олександра Плющева. Всього повідомляється про більше ніж 700 затриманих активістів лише в Москві.

 


За матеріалами: Новини сьогодні
28-03-2017
nowyny.com/
Додав: adminA
Коментарі: 0
Переглядів: 1824

Коментарі

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]