Головна » 2013 » Грудень » 12 » Політолог: Оточення Януковича хоче дорожче продати його поразку

Політолог: Оточення Януковича хоче дорожче продати його поразку

Затягуючи час із вирішенням політичної кризи в країні, оточення президента Віктора Януковича намагається дорожче продати його поразку. Таку думку в коментарі Тиждень.ua висловив президент центру "Український барометр” Віктор Небоженко.

«Влада думає, що тягне час, але жодне з протиріч не вирішене. Чим більше Янукович прийматиме антинародні рішення, тим легше його оточенню буде домовлятися і здавати президента. Оточення Януковича хоче дорожче продати його поразку», – вважає Небоженко.

«Янукович зараз вважає, що контролює будь-який рух свого оточення, а насправді вони збираються продати його в обмін на свою недоторканість», – додає він.

На думку політолога Вадима Карасьова, влада затягує час, щоб «зрозуміти, наскільки зараз ініціатива на боці Майдану».

«У ніч на 11 грудня суспільство виграло: воно не допустило силовий розгін Майдану. Тому зараз м’ячі від Майдану і на боці влади, і на боці опозиції. Проте  влада ще не сформулювала увесь пакет своїх пропозицій, у ній іде боротьба сили й діалогу», – зазначив Карасьов.

За його словами, Майдан триватиме, доки не виконає свої функції – і до Нового року й після нього.

«Він може перетворитися на передвиборчі майданчики, може зникнути, коли Рада прийме законодавчі гарантії європейського курсу України. Але варто пам’ятати, що це постійний фактор, який виникає тоді, коли влада не виконує загальнонаціональних інтересів й народ змушений перебирати їх на себе», – зазначає політолог.

На думку Небоженка, акція протесту триватиме доти, доки не вирішаться проблеми.

«Люди втомляться, поїдуть додому, але, стикнувшись із тими же невирішеними проблемами, знову прийдуть на мітинг. Як політолог заявляю, що Майдан – це винахід українців – і він буде завжди, при будь-якому президентові», – підсумовує Небоженко.




За матеріалами: Новини сьогодні
12-12-2013
nowyny.com/
Додав: adminA
Коментарі: 0
Переглядів: 11209

Коментарі

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]