Головна » 2013 » Червень » 12 » Понад 3 млн євро витратять на розбудову митного поста «Дякове»

Понад 3 млн євро витратять на розбудову митного поста «Дякове»

Більше трьох мільйонів євро видялть на реалізацію проекту розбудови на українсько-румунському кордоні митного поста «Дякове – Халмеу». Реконструювати цей міжнародний пункт сполучення заплановано протягом двох років, – повідомили у Головному управлінні Міндоходів у Закарпатській області.  

Фахівцями Чопської митниці Міндоходів виготовлено проект будівництва, який передбачає розміщення інфраструктури пункту пропуску на новій земельній ділянці. Загальна кошторисна вартість проекту понад 84 млн. грн. Відповідно до підписаного 13 березня 2013 року грантового контракту з Румунією Чопська митниця отримає 3 млн. 249 тис. євро. Реалізація проекту розпочалася з 1 квітня 2013 року.

Виконання умов грантового контракту та реалізацію плану заходів у рамках проекту будівництва обговорювали напередодні під час міжнародної зустрічі у пункті пропуску «Дякове». Зустріч відбулася за участі в.о. начальника Чопської митниці Міндоходів Олександра Похилька та виконавчого директора Регіональної дирекції по акцизам і митним операціям Румунії м.Клуж Калін Веса.

Представники сторін обговорили ключові аспекти впровадження проекту в життя, в тому числі і щодо внесення змін до партнерської угоди у зв’язку з реорганізацією Чопської митниці. Найближчим часом Міністерство доходів та зборів України, через яке здійснюється вся офіційна комунікація з румунською стороною, підготує офіційного листа партнерам і повідомить про всі зміни, які відбулись, і тим самим дасть старт роботі, - повідомили фахівці Чопської митниці Міндоходів.

За словами виконавчого директора Регіональної дирекції по акцизам і митним операціям Румунії м.Клуж Калін Веса, кошти на рахунках вже є. Тож перший транш, якщо Бухарест отримає всю необхідну інформацію від Києва, українська сторона зможе отримати протягом кількох днів.

У свою чергу в. о. начальника Чопської митниці Міндоходів Олександр Похилько румунських партнерів запевнив, що зобов’язання, від здійснення яких залежить успішність проекту, будуть своєчасно та в повному обсязі виконані українською стороною.



За матеріалами: Новини сьогодні
12-06-2013
nowyny.com/
Додав: adminA
Коментарі: 0
Переглядів: 11253

Коментарі

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]