Головна » 2016 » Жовтень » 31 » Понад півтонни делікатесів українець намагався провезти через кордон

Понад півтонни делікатесів українець намагався провезти через кордон

Цими вихідними працівники Львівської митниці припинили спробу незаконного ввезення в Україну великої кількості продуктів харчування.

Так, 29.10.2016, громадянин України повертався з Республіки Польща через митний пост „Рава-Руська" автомобілем "Citroen Jumper". Для проходження митного контролю обрав смугу „зелений коридор", чим заявив про відсутність в нього будь-яких товарів, які підлягають обов'язковому декларуванню та оподаткуванню, або які належать до категорії товарів, на переміщення яких через митний кордон України встановлені заборони чи обмеження.

Під час митного оформлення у працівників митниці виникла підозра, щодо наявності в автомобілі таких товарів. Автомобіль скерували в місце поглибленого догляду транспортних засобів, де було виявлено товар, який відповідно до ст.378 МКУ та Постанови Кабінету Міністрів України №434 від 21.05.2012 року обмежений до ввезення громадянами на митну територію України, зокрема продукти харчування в асортименті загальною вагою 572,02 кг. Серед них печиво, цукерки, кава, чай, шоколад, сир, тощо. Весь товар містився в багажному відділенні та салоні автомобіля. Оскільки жодних товаросупровідних документів виявлено не було, вартість безпосередніх предметів ПМП буде встановлена додатково.

Так, громадянин України порушив порядок проходження митного контролю в зонах спрощеного митного контролю. За ознаками статті 471 Митного кодексу України складено протокол про порушення митних правил Товар вилучено. Справу скерують до суду.


За матеріалами: Новини сьогодні
31-10-2016
nowyny.com/
Додав: adminA
Коментарі: 0
Переглядів: 1920

Коментарі

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]