Головна » 2019 » Березень » 10 » Попався іноземець з черговою крупною партією героїну на Закарпатті на кордоні

Попався іноземець з черговою крупною партією героїну на Закарпатті на кордоні

На Закарпатті на кордоні попався іноземець з черговою крупною партією героїну

Про черговий незаконний інцидент на закарпатському кордоні з Угорщиною повідомили в ДФС у Закарпатськiй областi.

Як повідомляється, закарпатські митники виявили майже 31 кг героїну

Згідно з повідомленням ДФС, 9 березня 2019 року, на митному посту «Лужанка» Закарпатської митниці ДФС припинено контрабанду крупної партії героїну.

Переміщував наркотики через митний кордон громадянин Туреччини автомобілем «RENAULT» з німецькою реєстрацією.

Формою проходження митного контролю він обрав «зелений коридор».

При усному опитуванні він заперечив наявність будь-яких товарів, в тому числі тих, що підлягають декларуванню, а також повідомив, що жодних прихованих від митного контролю товарів не переміщує.

“Враховуючи можливі ризики, нетипові обставини, працівники митниці вивели транспортний засіб із загального потоку для проведення повного огляду. Відтак, при проведенні перевірки митники у взаємодії з працівниками Служби безпеки України та прикордонниками, в підлозі автомобіля виявили спеціально розроблений тайник в якому знаходилось 30 кг 750 г героїну”, – йдеться у повідомленні.

Водночас, зазначено, що переміщення через митний кордон України наркотичних засобів підпадає під ознаки статті 305 Кримінального кодексу України – контрабанда наркотичних засобів, психотропних речовин та прекурсорів, за що передбачена кримінальна відповідальність щодо винних та причетних до цього осіб. Такі дії караються позбавленням волі на строк до дванадцяти років.

Крім того, як повідомляє прес-служба Прокуратури Закарпатської області, наразі вже оголошено про підозру іноземцю, громадянину Туреччини, якого затримали при спробі контрабанди понад 30 кг героїну.

Встановлено, що підозрюваний, намагався незаконно перемістити через митний кордон України 59 брикетів спресованої порошкоподібної речовини світло-коричневого кольору.

За результатами проведеного експрес-тесту, встановлено, що ця речовина містить у своєму складі особливо небезпечний наркотик – героїн. Загальна вага вилучених брикетів з наркотиком складає 30,750 кг.

Дії підозрюваного кваліфіковані за ч. 2 ст.15, ч.2 ст. 305 КК України –  закінчений замах на контрабанду особливо небезпечного наркотичного засобу,  з приховуванням від митного контролю, за попередньою змовою групою осіб.

Прокуратура клопотатиме про обрання підозрюваному запобіжного заходу у вигляді тримання під вартою.

Триває подальше досудове розслідування.

Довідково: згідно санкції інкримінованої  статті, за скоєне передбачене покарання  у вигляді позбавленням волі на строк від восьми до десяти років з конфіскацією майна.


За матеріалами: Новини сьогодні
10-03-2019
nowyny.com/
Додав: adminA
Коментарі: 0
Переглядів: 1533

Коментарі

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]