Головна » 2015 » Жовтень » 24 » Поповнився екзотом - гібіскусом один із скверів Хуста

Поповнився екзотом - гібіскусом один із скверів Хуста

Сьогодні, 24 жовтня, небайдужі хустяни висадили кілька десятків саджанців гібіскуса садового у сквері біля Хустського районного суду. Ще навесні молоді люди зорганізувалися і взяли під опіку цю зону відпочинку: прибрали територію, вирізали чагарники, облаштували лавиці та смітники.

    «Сьогоднішній захід - це не масштабна акція, про яку дають клич в соцмережах, це просто чудова нагода урізноманітнити озеленення скверика квітучими різнокольоровими кущами. Цікаво, що квіти гібіскуса виконують не тільки декоративну функцію – їх насіння, плоди і корені застосовують у народній медицині, а з пелюстків готують ароматний смачний чай – напій «Каркаде». Маємо надію, що саджанці приживуться, а більші з них вже наступного року милуватимуть око хустян різнобарвним цвітінням», - поділився з «Голосом Карпат» один із учасників заходу Іван Куделя.

За словами активістів, саджанці різних розмірів надала небайдужа хустянка, яка постійно піклується про екологію та озеленення рідного міста і завжди допомагає волонтерам. Щоб екзотичні рослини прижилися і прикрашали один із сквериків міста над Тисою, жінка подбала і про добрива, якими волонтери підживлюватимуть кущі.

Довідка. Гібіскус (лат. Hibiscus) — рід рослин родини Мальвові (Malvaceae). Більшість гібіскусів давно культивуються у садах та оранжереях як декоративні рослини для живих огорож та заради витонченості їх квіток. Листя більш-менш надрізне, черешчате. Квітки у більшості видів великі, витончені, з яскраво забарвленими віночками.


За матеріалами: Новини сьогодні
24-10-2015
nowyny.com/
Додав: adminA
Коментарі: 0
Переглядів: 11114

Коментарі

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]