Головна » 2013 » Листопад » 7 » Поради, щоб захиститись від простуди у "гарячий сезон"

Поради, щоб захиститись від простуди у "гарячий сезон"

Краще застуду попереджати, аніж потім лежати в ліжку безпомічним та лікуватись. Кому потрібний головний біль, поганий настрій і зіпсовані плани? Ось головні сім порад, які застережуть від вірусних захворювань та грипу у холодні місяці року, на які припадають піки простудних хвороб.

Вживати корисну та смачну їжу з фруктами, овочами. Багато пити, особливо чаїв, краще з трав, стверджує Йоганес Готфрід Майер із дослідницької групи університету Вюрцбурга. «Чай з трав допомагає запобігти грипу та простудним захворюванням завдяки сапоніну та антибактеріальним ефірним оліям».

Часто бути на вулиці і активно рухатись. Малорухливий спосіб життя сприяє вірусним захворюванням, а свіже повітря та регулярна фізична активність захищає і зміцнює імунітет.

Регулярно мити руки. У сезон простудних захворювань треба звертати особливу увагу на регулярне миття рук з милом . Правда мило та вода не вбивають вірусів, лише ефективно їх змивають.

Висока кімнатна температура вкрай небажана. Коли на вулиці холодно, не треба включати опалення на всю катушку. Від кімнатного повітря залежить стан слизової оболонки. Волога слизова оболонка в носі ідеально захищає від вірусів. А коли надто жарко вона пересихає. Якщо впродовж тривалого часу сидіти, або спати в жаркій кімнаті, імунна система ослаблюється. Ось стаття про ідеальну кімнатну температуру в спільні, офісі та дитячій кімнаті.

Достатній та спокійний сон. Спальну кімнату треба регулярно провітрювати, три рази на день по 10 хвилин мінімум. Повноцінний та тривалий сон підвищує імунітет.

Уникати стресів. Намагайтесь робити перерви для відпочинку, особливо у пікові моменти, просто щоб спокійно дихнути та поглянути на красиву природу за вікном. Якщо на вас лягло досить багато завдань, спробуйте залишити деякі з них.

Надто багато вітаміну С не допомагає. Досить розповсюджене припущення, що підвищене вживання вітаміну С захищає від застуди не було підтверджено жодним дослідженням.




За матеріалами: Новини сьогодні
07-11-2013
nowyny.com/
Додав: adminA
Коментарі: 0
Переглядів: 11846

Коментарі

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]