Головна » 2015 » Вересень » 5 » Порошенко: на Донбасі вперше цілий тиждень працюють Мінські угоди

Порошенко: на Донбасі вперше цілий тиждень працюють Мінські угоди

Президент Петро Порошенко заявив, що 5 вересня - "перший тиждень, коли на фронті не стріляють і коли нарешті почали працювати Мінські домовленості". Про це глава держави заявив у суботу, 5 вересня, в Києві перед початком тестування кандидатів на посади прокурорів, передає УНІАН.

Звертаючись до присутнього генпрокурора Віктора Шокіна та його заступника Давіда Сакварелідзе, Порошенко зазначив: "Прошу вас, допоможіть мені, Україні, собі - щоб ми мали ефективну Україну".

"Цьому буде сприяти і перемога на фронті - маю приємну новину. Сьогодні перший тиждень, коли на фронті не стріляють. Коли нарешті почали працювати Мінські домовленості", - заявив Порошенко.

При цьому він додав, що "ще є хлопці, які дістали поранень на розтяжках, у тому числі і на наших".

"Ще гинуть у ДТП і по-іншому... але у боєзіткненнях, від обстрілів сьогодні не гинуть. І цей тиждень - тверда надія на те, що зусилля України, моєї команди, мої - забезпечити мир - дадуть нам можливість будувати нову державу", - додав президент.

Президент заявляє про відсутність альтернативи Мінським домовленостям і важливу роль ОБСЄ

Президент України Петро Порошенко вкотре заявляє, що альтернативи Мінським домовленостей немає.

"Альтернативи Мінським домовленостей не існує. Якщо ми хочемо повернути ці території Україні, якщо ми хочемо припинити окупацію, якщо ми хочемо вийти на українські кордони, якщо ми хочемо звільнити українських заручників, яких незаконно утримують як на окупованих територіях, так і в РФ, дуже важлива роль ОБСЄ", - сказав він журналістам у суботу в Києві.

Президент зазначив, що ключовою позицією мінських домовленостей є те, що противникам України не вдалося світу явити ситуацію на Донбасі як внутрішній конфлікт. "Тому що це не є внутрішнім конфліктом. 5 вересня весь світ ... побачив - це є прямою агресією Російської Федерації проти вільної, незалежної держави Україна", - підкреслив він.

"Саме тому формат домовленостей і був - Росія, Україна ОБСЄ, доводячи, що це не є внутрішнім конфліктом", - сказав Порошенко.

Порошенко: "Нормандський формат" - це потужна проукраїнська світова коаліція

Нормандський формат означає не тільки підтримку України з боку Німеччини та Франції, а й потужну світову проукраїнську коаліцію, наголошує президент України Петро Порошенко.

"Нормандський формат – це не тільки керівництво країн Німеччини та Франції, не тільки вони забезпечують підтримку позиції України. Нормандський формат - це потужна проукраїнська світова коаліція, тому що лідери країн Євросоюзу представляють Євросоюз, і це було зафіксовано рішенням ВР. Тому що у нас є чітка трансатлантична координація, для того, щоб наші партнери з Атлантичного океану, США, Канади стояли на українській стороні. І весь світ, починаючи з Японії та Австралії ... сьогодні на нашому боці", - сказав він журналістам у суботу в Києві.

Порошенко вважає, що проведення псевдовиборів на Донбасі торік зірвало виконання Мінських домовленостей

Президент України Петро Порошенко вважає, що проведення бойовиками своїх "виборів" на Донбасі в листопаді минулого року зірвало виконання Мінських домовленостей.

"Що зруйнувало виконання Мінських домовленостей? Незаконні вибори, які були ніким в світі не визнані, з брутальним порушенням всіх норм ОБСЄ, проведені 2 листопада минулого року", - сказав Порошенко.

При цьому він висловив сподівання, що режим тиші, який встановився останнього тижня, дозволить виконати Мінські домовленості. Президент ще раз підкреслив, що "альтернатив виконанню Мінських домовленостей не існує".


За матеріалами: Новини сьогодні
05-09-2015
nowyny.com/
Додав: adminA
Коментарі: 0
Переглядів: 1927

Коментарі

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]